Annonce:
Annonce:

Medie: Million-ballade i VM-lejren - spillervreden er voldsom

DBU kræver en halv mio. kroner af bettingfirma, der bruger landsholdets anfører som reklamesøjle – forløbet får spillernes vrede mod forbundet til at blusse få dage før afrejsen til VM. Mads Øland siger til Ekstra Bladet, at aftalen er indgået i overensstemmelse med landsholdsaftalen

Simon Kjær, Åge Hareide og William Kvist i samtale i VM-lejren. Nu har kataloget over mulige emner fået et nyt kapitel. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær, Åge Hareide og William Kvist i samtale i VM-lejren. Nu har kataloget over mulige emner fået et nyt kapitel. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Driller Hareide med video: Bendtner og Bjelland med stikpille

Når landsholdets kaptajn iført rød bluse og hvide shorts foran et oplyst fodboldstadion reklamerer for spillefirmaet NordicBet, er han så privatpersonen Simon Kjær, der har en aftale med bettingbureauet – eller repræsenterer han DBU, som har en aftale med konkurrenterne fra Danske Spil?

Svaret er en halv mio. kroner værd!

Efter voldsom ballade og spillerangreb fra såvel Daniel Wass som Andreas Bjelland rettet mod landstræner Åge Hareide, Christian Eriksens udflugt til fødeafdelingen i Odense og alenlange diskussioner om Nicklas Bendtner, troede de fleste, freden var brudt ud i landsholdslejren i Helsingør.

Forkert!

Nu detonerer en endnu større bombe, der handler om forholdet mellem spillere og union – og dét midt i de afsluttende forhandlinger om den bonus, landsholdsspillerne skal have for at tage til Rusland og spille VM.

Annonce:

Det er Politiken, der i dag kan afsløre, at Simon Kjær som hovedperson og med spillerne på bagperronen er røget direkte i konflikt med DBU om en reklame, som parterne mildest talt er uenige om. Vreden blandt spillerne er ifølge Politiken voldsom.

Ifølge dagbladet har DBU sendt en specificeret regning på en halv mio. kroner til NordicBet, fordi DBU mener, at reklamen med den rød- og hvidklædte Simon Kjær er et brud på den aftale, spillere og union tidligere har indgået med stort besvær og efter talrige tvister.

Her er reklamen med Simon Kjær, som skaber ballade i VM-lejren. Screenshot: Nordicbet
Her er reklamen med Simon Kjær, som skaber ballade i VM-lejren. Screenshot: Nordicbet

Christian Eriksen er blevet far

Klar med tretrinsraket: Dommere kan aflyse VM-kampe

Det er blot tre år siden, DBU og Spillerforeningen kunne lande en landsholdsaftale efter heftig ildkamp fra begge fronter.

Simon Kjær må godt agere reklamesøjle som privatperson, med mindre der opstår konflikter på områder, hvor DBU har de kommercielle rettigheder. Det mener DBU er tilfældet i denne sag, og forbundet sendte ifølge Politiken allerede inden VM-samlingen sit krav til NordicBet, der over for avisen bekræfter, at man er i dialog med DBU.

Annonce:

’Og så længe vi er det, har vi ingen kommentarer,’ skriver selskabets head of marketing, Henrik Olsson, i en mail til Politiken.

Timingen er ikke vidunderlig får dage før afrejsen til Rusland, og det pisser i voldsom grad spillerne af, skriver Politiken, der også kan berette, at Simon Kjær ikke tidligt blev orienteret om DBU’s krav mod spillefirmaet. Det har ikke gjort spillernes vrede mindre.

DBU ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men forbundets kommercielle direktør Jesper Lind Andersson skriver i en mail om den generelle tilgang:

’Vi ønsker på ingen måde at skabe uro omkring VM-forberedelserne, tværtimod er vi rigtigt ærgerlige over disse sager. Men hvis der er kampagner, der overtræder VM-holdets kommercielle rettigheder, bliver vi nødt til at reagere med det samme – ellers svigter vi både spillerne og de kommercielle partnere.’

Spillerforeningen er ikke overraskende lodret uenig i DBU's udlægning af Simon Kjærs betting-optræden:

Annonce:

- Simons aftale med NordicBet er indgået, så den er i overensstemmelse med landsholdsaftalen. Det sikrede Simon sig før indgåelse af aftalen, da han bl.a. var i kontakt med mig, siger foreningens direktør Mads Øland til Ekstra Bladet.

Noget helt andet er så, om NordicBet i markedsføringen har overtrådt nogle regler og dermed bragt Simon Kjærs private deal på kollisionskurs med DBU's aftale med Danske Spil. Til det siger Mads Øland:

- Nu er det en sag for juristerne.

Altså dem i DBU og hos NordicBet. Mads Øland vurderer ikke, at balladen kommer til at påvirke Simon Kjær og de øvrige spillere i VM-truppen før Mexico-kampen og togtet til de nær-sibiriske stepper:

- Jeg ved, at Simon og de andre landsholdsspillere er topprofessionelle, og op til en stor begivenhed som VM lever man i en boble, hvor det kun er den sportslige opgave, der er fokus på, siger Mads Øland.

Voldsom ballade og spillerangreb fra såvel Daniel Wass som Andreas Bjelland rettet mod landstræner Åge Hareide har støjet inden VM. Her forklarer Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, situationen

Dortmund bekræfter Delaney-skifte: - Han passer til os

Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

Se billederne: Delaney i privatfly til Dortmund

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: