Annonce:
Annonce:

Messi og co. rystet af sex-sag før VM

Argentinas landstræner, Jorge Sampaoli, anklages for sexchikane på tærsklen til VM

Jorge sampaoli klapper Lionel Messi på kinden efter 0-0-kampen i Buenos Aires mod Peru i næstsidste spillerunde. Resultatet sendte Argentina ned på sjettepladsen inden sidste runde. Foto: AP
Jorge sampaoli klapper Lionel Messi på kinden efter 0-0-kampen i Buenos Aires mod Peru i næstsidste spillerunde. Resultatet sendte Argentina ned på sjettepladsen inden sidste runde. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hvis man går og tror, at det danske landshold og træner Åge Hareide har været udsat for modvind i VM-optakten med brok fra Andreas Bjelland og Daniel Wass samt de mange Nicklas Bendtner-historier, så er det ingenting sammenlignet med den historie, der netop nu tager til i omfang i Argentina.

De dobbelte verdensmestres cheftræner, Jorge Sampaoli, er havnet i overskrifterne, efter han angiveligt skulle have chikaneret en kvindelig kok seksuelt.

Det er radiostationen Radio Mitre, der har offentliggjort historien om 58-årige Sampaoli.

Ifølge Radio Mitre er der tale om en ansat i køkkenet i Ezeiza, Buenos Aires, hvor landsholdet har haft base inden afrejsen til Rusland.

- En uhyrlig adfærd mod en kok der arbejdede der, sagde journalisten Gabriel Anelo i udsendelsen.

Annonce:

Historien tog sin begyndelse med tre lydoptagelser, der cirkulerede på WhatsApp. Men hvem der er ophavsmand til dem, fremgår tilsyneladende ikke, ligesom det ikke fremgår præcist, hvad Sampaoli foretog sig.

Kostet 'en større sum penge'
Anelo tilføjede, at det argentinske fodboldforbund, AFA, forsøger at tvinge den unavngivne kvinde til ikke at gøre et stort nummer ud af det.

- Men alle de mennesker, jeg har talt med, kan bekræfte, at det er forekommet, fortsatte Gabriel Anelo, der mener at vide, at det har kostet forbundet en ’større sum penge’ for at få kvinden til at tie stille.

Det guddommelige talent, der festede karrieren i smadder

Har fået tre landskampe for Frankrig: Bliver rigere end Ronaldo og Messi

Flere landsdækkende medier i Argentina, heriblandt Clarín, skriver om episoden. Men i netop Clarín, der er landets største avis, tager forbundet til genmæle. Og de er ikke tilfredse med historien.

Meldingen fra landsholdet er, at vreden er enorm, og Sampaoli, der endnu har til gode at udtale sig om de voldsomme anklager, i samråd med sin advokat er ved at planlægge, hvordan der skal reageres.

Annonce:

Et sagsanlæg mod Radio Mitre kunne være en mulighed.

Bumlet vej mod VM
Uanset om der er dækning for historien, kan det ikke andet end at påvirke stemningen i truppen og forberedelserne til åbningskampen mod Island på lørdag.

Dét ovenpå aflysningen af træningskampen mod Israel som følge af trusler mod Lionel Messi.

Jorge Sampaoli vandt Copa América med Chile i 2015, hvor de besejrede netop Argentina. Foto: AP
Jorge Sampaoli vandt Copa América med Chile i 2015, hvor de besejrede netop Argentina. Foto: AP
 

Jorge Sampaoli har kun været landstræner for Argentina et år.

Alejandro Sabella, der førte Argentina til VM-finalen for snart fire år siden, stoppede med udgangen af juli 2014. Han blev afløst af den tidligere FC Barcelona-træner Gerardo Martino, der førte landsholdet til finalen i Copa América i 2015. En kamp, der blev tabt til Chile. Martino stoppede på posten i sommeren 2016.

Annonce:

Han blev så afløst af Edgardo Bauza, der blev hentet i Sao Paulo. Men den forhold varede i blot otte kampe, så røg han på porten, da Argentina tabte 2-0 til Bolivia i den sydamerikanske VM-kvalifikation - og lå på den for Argentinas forfærdelige femteplads i kvalifikationen, der giver adgang til playoff-kampe mod vinderen fra Oceanien.

Så fik man kløerne i Sampaoli i Sevilla FC, og han fik med det yderste af neglene sikret Argentina direkte kvalifikation til VM med tre uafgjorte mod Uruguay, Venezuela og Peru - samt den afsluttende sejr over Ecuador.

Mysteriet om Diego Maradonas dramatiske liv: Vi fandt ham i ørkenen

De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: