Modric kunne være endt i Brøndby: Nu taler han om sin svære situation

Kroatiens største stjerne kunne have slået et smut om Danmark, men gik i en anden retning. Og så tog karrieren fart

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Der skal bladres en del gange tilbage i kalenderen for at finde tilbage til 2003.

Dengang var Real Madrid-stjernen meget langt fra Bernabeu.

Tilbage i 2008 i forbindelse med EM forklarede FIFA-agenten Nikola Juric til Ekstra Bladet, at han i 2003 havde været i kontakt med flere danske klubber for at tilbyde dem den lille tekniker.

- Jeg tilbød ham til flere Superliga-klubber, der dengang kunne have købt ham for 100.000 euro (750.000 kroner, red.), sagde Juric dengang.

- Selvom jeg talte for min syge moster, havde det ingen interesse. jeg fik besked på, at han var for lille og ikke god nok.

Da Modric var blevet en etableret spiller i Dynamo Zagreb, fik Brøndby chancen, men her var prisen omkring 10 millioner danske kroner. Det var for meget.

Men Modric stod som stor teenager i en svær situation, hvor flere udlejninger hærdede ham.

Tilbage omkring 2003 var der mange forskellige muligheder, blandt andet i Danmark. Hvordan har livet ændret sig siden dengang?

- Heldet er vendt i mellemtiden. Jeg har været igennem noget, som nogen gennemgår, andre undgår. Jeg har været sendt på lån hos forskellige klubber, og det har hjulpet mig som person og som spiller, svarer Modric til Ekstra Bladets spørgsmål.

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Modric har været en af største stjerner ved dette VM. Foto: Ritzau Scanpix
Modric har været en af største stjerner ved dette VM. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Det har hjulpet mig med at nå dette niveau. Alle de trin, jeg har gået på gennem karrieren har fået mig til at vokse. Alt er forandret nu. Takket være mine ofre, mit arbejde og den støtte, jeg har fået af dem tættest på mig.

- Jeg nyder situationen meget og håber, det vil fortsætte i lang tid, siger Kroatiens kreatør.

I 2008 skiftede den 173 centimeter høje playmaker til Tottenham for 170 millioner og fire år senere gik turen til Real Madrid, hvor han blandt andet har vundet fire Champions League-titler.

Kasper Schmeichel og Simon Kjær var i højt humør under dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Verden hylder Schmeichel: VM's bedste målmand

Ivan Rakitic, der her ses i aktion mod Argentina, har rosende ord til både Danmark og Christian Eriksen inden 1/8-finalen på søndag. Foto: Petr David Josek/AP VM 2018 Kroatisk Barca-stjerne roser Eriksen: - Blandt verdens bedste

41 kommentarer
Vis kommentarer