Naboen jublede før Schmeichels straffe: Derfor sker det

En live sportsbegivenhed ødelagt af naboen, fordi de allerede har jublet? En forfærdelig følelse, men der er ikke meget at gøre ved det, hvis du streamer tv

Få analysen af kampen fra kort efter slutfløjtet

Du sidder klar foran skærmen med chips, øl nummer seks og klaphatten solidt plantet på toppen. En af de vigtigste kampe i dansk fodboldhistorie udvikler sig hysterisk dramatisk.

Imens spiller Kroatien klatten ufarligt rundt midt på banen, mens Delaney er ved at løbe sig selv ihjel. Igen.

Men pludselig skriger naboen som en gal. Hvad er der dog sket? Har de tabt kødsovsen over den nye sofa til 25.000 kroner? Har manden glemt at vande den rosa sløjfeblomst?

To minutter senere finder du ud af, hvad der reelt var sket. Zanka har begået straffe, som Kasper Schmeichel ender med at nuppe. Smukt.

Men alligevel sidder du med en halvskidt fornemmelse. Du vidste det jo godt, da straffesparket blev dømt, for hvorfor ville naboen ellers skrige?

Tusindvis af danskere streamer hver dag via internettet, når de skal se tv, men når det er live, så kan det være bittert. En fodboldkamp er bare ikke så sjov, når naboen afslører de store begivenheder.

Køb ikke for mange spillere. Det er dyrt i transfergebyrer, fortæller manager-ekspert. Foto: holdet.dk Sport og Spil Manager-eksperten advarer: Sådan skal du IKKE gøre nu

Men hvorfor er det sådan?

Ekstra Bladet har talt med produktdirektør i YouSee, Jacob Mortensen, der oplyser, at der desværre ikke kan gøres ret meget ved det. Sådan er teknikken skruet sammen.

- Det er sådan, når du ser tv via din mobil, din computer eller din tablet, så foregår det via internettet. Den proces er mere kompleks end at sende signalet ud via broadcasting, og det betyder også, at der kommer en forsinkelse på, siger Jacob Mortensen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet

Skuffelse, mens mange danskere nok også var lidt trætte af naboen. Foto: Ritzau/Scanpix
Skuffelse, mens mange danskere nok også var lidt trætte af naboen. Foto: Ritzau/Scanpix
 

Vandet skal løbe længere
- Men hvad er, der gør, at det bliver forsinket via internettet?

- Det er selve processen. Signalet skal simpelthen igennem flere trin. Sagt på en anden måde, så har vandet længere vej at løbe, end hvis vi sender det direkte signal ud. Vi arbejder hele tiden på at gøre forsinkelsen mindre, men vi kan nok aldrig få fjerne den helt. Livesport skal ses på en rigtig skærm, siger Jacob Mortensen til Ekstra Bladet.

Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix Sport og Spil Bliver kaldt VM's lækreste fodboldfan: Her er hendes frække fortid

Ifølge produktchefen kan det hjælpe at have et hurtigt internet, men så enkelt er det ikke altid

- Det kan godt have en betydning, hvis du har et hurtigt internet. Men andre ting har også betydning. Der kan eksempelvis være forskel på, hvilken udbyder du har, og hvor hurtigt processen går, siger Jacob Mortensen til Ekstra Bladet.

Også hos DR oplyser de, at der er en meget logisk forklaring på forsinkelsen.

- Jeg har talt med vores teknikere, der fortæller, at den enkle forklaring er, at signalet skal igennem mange flere systemer. Vores teknikker forklarer, at vejen til brugerne er langt mere kompleks, og signalet skal via et antal servere og routere. Det giver en forsinkelse, fordi det rent fysisk skal længere, siger kommunikationsrådviger hos DR Per Christiansen.

Zanka og Schmeichel i minutterne efter sidst spark i søndagens VM-1/8-finale. Foto: Darren Staples/Ritzau Scanpix VM 2018 Schmeichel ærgerlig: Vi havde muligheden for at vinde VM

Premier League Liverpool må til lommerne: Forgylder Salah med ny kontrakt

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Zankas stik til Kroatien: - Det må du godt citere mig for

William Kvist gik længe rundt på banen efter nederlaget til Kroatien. Kampen, som han så fra udskiftningsbænken, blev hans sidste på landsholdet. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Sagde farvel i omklædningsrummet: Det vil jeg savne mest

VM 2018 Endnu en dansker stopper efter VM-exit

Nicolai Jørgensens VM fik den værst tænkelige afslutning. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Knust 'straffeskurk' kunne ikke tale: 'Ikke lige i dag'

Kasper Schmeichel stod en fremragende kamp imod Kroatien. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Kong Kasper om danske 'skurke': - De har min største respekt

65 kommentarer
Vis kommentarer