Nej til VM-finalen: Nu får grottedrenge ny stor invitation

De 12 thailandske drenge og deres træner skal overvære, når FIFA kårer verdens bedste fodboldspiller

De første optagelser af drengene efter de blev reddet ud (Video: AP)

De 12 thailandske drenge og deres træner, der blev reddet ud fra en grotte i Thailand tidligere på ugen, er inviteret til London for at deltage i en FIFA-prisuddeling.

Det siger FIFAs præsident, Gianni Infantino, ifølge nyhedsbureauet AP.

Det er prisuddelingen, hvor prisen til verdens bedste fodboldspiller bliver uddelt, og showet foregår den 24. september.

De 12 drenge og deres træner forsvandt ind i en stor grotte den 23. juni i det nordlige Thailand. Regnmasser og stigende vandstand tvang dem længere og længere ind i grotten.

Først ni dage senere blev de fundet af dykkere, der søgte efter dem. Og først tirsdag blev de sidste drenge reddet ud efter en enorm redningsaktion med bidrag fra hele verden.

De 12 drenge og deres træner er fortsat indlagt på et hospital i Thailand. Foto: TV Reuters/Ritzau Scanpix
De 12 drenge og deres træner er fortsat indlagt på et hospital i Thailand. Foto: TV Reuters/Ritzau Scanpix
 

Drengene blev også inviteret til Rusland for at se VM-finalen i fodbold, der spilles søndag, men lægerne frarådede det, da drengene skal blive på hospitalet noget tid endnu.

Infantino siger også, at FIFA vil involvere det thailandske fodboldhold i et andet fodboldevent, der sandsynligvis skal afholdes i Thailand.

Flere fodboldstjerner har også sendt varme tanker til de thailandske drenge og doneret landsholdstrøjer og målmandshandsker til dem.

Denne uge offentliggjorde Thai Navy Seal optagelserne fra redningsaktionen, der fik hele verden til at holde vejret. Se den her (Thai Navy Seal, redigering: Kristian Hansen)

 

Osorio i nærkamp med Brasiliens landstræner, Tite, inden ottendedelsfinalen. Foto: Thanassis Stavrakis/AP VM 2018 Kostede det VM-succesen? Havde både kone og elskerinde med til VM

De svenske spillere var langt nede efter Tysklands mål i sidste sekund. Foto: AP VM 2018 Kom i modvind efter VM-hån: Nu er han i endnu større problemer

Iva Olivari er den første kvinde på trænerbænken i VM-historien. Foto: All Over VM 2018 Her er VM's eneste kvinde: Alle elsker hende

Luka Modric løb ekstremt meget i kvartfinalen, men det er alligevel tre kilometer kortere end mest løbende russer Daler Kuziaev i samme kamp. Foto: AP VM 2018 Afslører VM-spillere: De sniffer i spillertunnel - det er doping!

17 kommentarer
Vis kommentarer