Annonce:
Annonce:

Nu laver Hareide om: Ny rolle til Eriksen

- Christian skal længere frem på banen, gerne tæt på vores centrale angriber, siger Åge Hareide, der mod Kroatien er parat til at smide noget af forsigtigheden over bord

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Uanset hvordan det ender på søndag mod Kroatien, har landsholdet trænet for sidste gang i Anapa ved Sortehavet.

Fredag formiddag trænede spillerne i fugtig varme tæt ved 30 grader, inden landsholdstruppen senere fredag satte kursen mod Nizhny Novgorod, hvor søndagens 1/8-finale mod Kroatien spilles.

Landstræner Åge Hareide er parat til at smide lidt af forsigtigheden over bord i det opgør.

Danskerne skal længere frem på banen og satse mere offensivt.

Det handler i endnu højere grad om at indrette sig mere efter Christian Eriksen, så Danmarks stærkeste offensive kort får endnu bedre arbejdsbetingelser. Senest mod Frankrig lignede han en hårdtarbejdende arbejdsmand, der knoklede for kollektivet og sjældent havde overskud til offensive aktioner.

Annonce:

Det virker som en klog beslutning, når man kaster et blik i statistikken. Her har Christian Eriksen været direkte involveret i 14 af de seneste 20 danske scoringer.

Han scorede mod Australien og lagde op til sejrsmålet mod Peru, men den største danske stjerne har endnu ikke ramt sit topniveau under VM-slutrunden.

Danmark skal være bedre i boldomgangen, pointerer landstræneren. Foto: Lars Poulsen
Danmark skal være bedre i boldomgangen, pointerer landstræneren. Foto: Lars Poulsen

Christian skal længere frem
- Christian har ofret sig for holdet i de tre første kampe. Han har arbejdet sindssygt hårdt og løbet mest af alle ved VM.

- Men Christian kan ikke gøre alt alene. Han må have hjælp af hele holdet, så det handler om, at vi skal frigøre lidt mere plads i offensiven til ham.

- Det er afgørende at få ham længere frem på banen. Han skal tættere på vores topangriber. Det er vigtigt, vi får ham derop, fordi han også er dygtig til at erobre andenbolde, forklarer Åge Hareide og uddyber:

Annonce:

- Vi har i gruppespillet ikke fået sat vores offensive spil, som vi har ønsket. Selvfølgelig ønsker vi også, at Christian skal udfolde sig på den store scene. Det kan han kun gøre, hvis vi giver ham bedre arbejdsbetingelser. Men det er også afgørende, at vi har mere præcision i pasningsspillet. Rammer vi ikke hinanden på kroaternes halvdel, bliver vi overløbet på deres hurtige omstillinger, pointerer landstræneren.

Nøglen til kvartfinalen
Opgøret mod Kroatien er som en pokalkamp. Der er kun ét skud i bøssen for Åge Hareide, hvis han skal skrive dansk fodboldhistorie med en plads i en VM-kvartfinale, som Danmark nåede i 1998.

Med tanke på, at det hele skal afgøres søndag er landstræneren også parat til at spille med større risiko end i gruppekampene.

- Vi tror, vi kan vinde over Kroatien, så vi får en uge i Sochi til at forberede os til kvartfinalen. Vi har sagt til dem, at vi skal til Sochi og ikke stille os tilfreds med det, vi allerede har opnået.

- Hele nøglen til sejr ligger i at stoppe de kroatiske omstillinger, men det kræver samtidig, at vi bliver langt bedre teknisk i boldomgangen, hvis vi skal have en chance for at besejre dem, pointerer Åge Hareide.

Annonce:

Meget symptomatisk for den kroatiske styrke peger landstræneren på anfører Luka Modric, som det store offensive omdrejningspunkt på et mandskab, der har så meget individuel klasse. Det gælder både centralt, på kanterne og med Mandzukic som bomberen.

- De er stærke på omstillinger og på den måde kan de godt minde lidt om Frankrig. Samtidig er det et hold med meget individuel klasse, specielt hos Rakitic og Modric, påpeger han.

Bombe for danske tv-seere: Nu kan sport koste dig flere penge

Maradona i chok: Løjet død - nu vil han have hævn

Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: