Ny kamp venter efter VM-exit: Landsholds-konflikt lurer

DBU og Spillerforeningen skal nu genoptage forhandlingerne om en aftale for landsholdet – den nuværende aftale udløber med udgangen af måneden

Internt på holdet hersker sammenhold - et sammenhold, der var tæt på at bringe os videre mod kroaterne. Nu lurer ny konflikt med Spillerforeningen.

MOSKVA (Ekstra Bladet): Mens Danmark røg ud af VM på værst tænkelige facon, lurer en ny konflikt under overfalden mellem DBU og Spillerforeningen, der forhandler på vegne af landsholdsspillerne.

Siden januar har DBU og Spillerforeningen forhandlet om honorar og arbejdsforhold uden resultat. En aftale, der står til udløb med månedens udgang.

Vil have andel i stigende indtægter
Forhandlingerne har – efter gensidig aftale – været sat i bero under VM-slutrunden, så der ikke kom fokus på forhandlingsforløbet, mens VM-slutrunden stod på.

Nu er Danmark ekspederet ud af VM, og parterne skal derfor på ny til forhandlingsbordet. Og her bliver der travlt. En ny aftale skal på plads inden udgangen af august, hvis ikke en ny konflikt bryder ud.

Parterne har dog i forbindelse med september-samlingen mulighed for at forlænge den nuværende aftale, hvis ikke der bliver enighed om en ny aftale forinden.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil spillerne have deres honoraraftale til i langt højere grad at følge DBU’s stigende indtægter for landsholdsfodbolden. Landsholdet genererer på årsbasis mere end 100 millioner kroner i indtægter til DBU’s pengekasse.

Derfor er det målet for landsholdsspillerne, at den kommende aftale skal stå i forhold til de stigende indtægter, som DBU genererer på landsholdsfodbolden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kasper Schmeichel slår ud med armene, da Danmark er ude af VM efter nedturen på straffespark mod Kroatien. Nu starter slagsmålet med DBU om en ny landsholdsaftale. Foto: Lars Poulsen, cvr: 39337169
Kasper Schmeichel slår ud med armene, da Danmark er ude af VM efter nedturen på straffespark mod Kroatien. Nu starter slagsmålet med DBU om en ny landsholdsaftale. Foto: Lars Poulsen, cvr: 39337169
 

Dom skabte frustrationer
Der har hersket et anspændt forhold mellem DBU-toppen og Spillerforeningen, siden Spillerforeningen tilbage i november 2016 vandt en voldgiftssag, der betød, at DBU af Idrættens Højeste Appelinstans blev dømt til at betale 3,2 mio. kr. til spillerne på A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet.

Det handlede om uenigheder i forhold til, hvor meget spillerne skulle forsikres for, spillernes andel af sponsorindtægter samt Spillerforeningens medbestemmelse i de sager, hvor DBU vil bruge landsholdsspillerne i kommercielle sammenhænge.

Den dom gav røde ører på direktionsgangen hos DBU, hvor direktør Claus Bretton-Meyer direkte sagde, han havde fortrudt den landsholdsaftale, han selv indgik i marts 2015.

Det gav også politisk uro i DBU, fordi flere af politikerne var utilfredse med den aftale, som Claus Bretton-Meyer og formand Jesper Møller i sin tid strikkede sammen. En aftale, der skulle have givet DBU besparelser, men endte med at blive væsentligt dyrere.

Brud på reglerne
Under VM opstod der en ny konflikt mellem parterne, fordi DBU angiveligt har overtrådt spillernes individuelle kommercielle aftaler.

Flere landsholdsspillere har optrådt enkeltvis for tøjsponsoren Hummel i strid med den oprindelige aftale mellem Spillerforeningen og DBU.

Her må spillerne kun optræde i små grupper af mindst tre personer af hensyn til spillernes personlige kontrakter.

Christian Eriksen har eksempelvis en stor aftale med Nike. Derfor har sportsmærket ingen interesse i at se Christian Eriksen optræde alene iført DBU’s sponsortøj fra Hummel.

Den strid er endnu ikke afgjort, men Spillerforeningen er tilsyneladende klar til at følge den til dørs på landsholdsspillernes vegne.

Dansk slutrunde-debutant i top 3: De var VM's bedste og værste

Sagde farvel i omklædningsrummet: Det vil jeg savne mest

Kong Kasper om danske 'skurke': - De har min største respekt

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.