Ny tv-aftale: VM-finalen vises kun på denne kanal

TV2 og DR plejer begge at sende finalen ved en slutrunde, men en ny aftale mellem de to tv-stationer betyder, at sommerens VM-finale kun vises på DR

Otte fik kniven da landsholdet blev skåret til. Traf Hareide de rigtige valg?

TV2 og DR plejer at dele rettighederne, når der er slutrunde på programmet, og det er også de to, der sender fra sommerens VM i Rusland, men ikke alt er, som det plejer.

TV2 og DR har således indgået en ny aftale, som blandt andet betyder, at TV2 Play får en vigtig position under dækningen. Her vil man nemlig kunne se alle 64 kampe med dansk kommentering - også hvis man opholder sig i udlandet.

DR får lov til at sende VM-finalen alene. Foto: Jakob Jørgensen.
DR får lov til at sende VM-finalen alene. Foto: Jakob Jørgensen.

Michael Laudrup skal være ekspert på TV2 ved VM - men først til til sidst. Foto: All Over Press VM 2018 Laudrup færdig i Qatar: Det skal han nu

Det mest bemærkelsesværdige er dog, at VM-finalen ikke bliver sendt på både DR og TV2, som der ellers har været en årelang tradition for.

VM-finalen bliver udelukkende vist på DR1.

- Vi glæder os til at samle danskerne til VM og understøtte det store fællesskab, et VM giver. Finalen er den store kulmination på en lang turnering, og vi er naturligvis tilfredse med, at vi nu har eneretten til at sende kampen direkte på flow-tv. Den fornyede aftale om VM-kampene tror jeg, at begge parter og danskerne kan få meget godt ud af, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, ifølge tv2.dk.

Også hos TV2 er der glæde over aftalen.

- Aftalen understreger vores meget stærke fokus på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Vi har gennem lang tid haft ønske om, at netop TV 2 PLAY kan sende samtlige VM-kampe live, og jeg er yderst tilfreds med, at det nu er lykkedes, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

VM begynder 14. juni.

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Hareide ærgrer sig over kikset interview: 'Man skulle tro, jeg var beruset'

Spansk fodbold Ny forside: Endnu en gigant melder sig i Eriksen-kapløb

Spansk fodbold Hvor er Cristiano? Mystisk foto puster til exit-rygter

108 kommentarer
Vis kommentarer