Pønser Hareide på VM-kanin?

- Der er meget positive tilbagemeldinger på Michael Krohn-Dehli indsats, siger landstræner Åge Hareide, der aldrig tidligere har haft den snart 35-årige midtbanespiller i truppen

Onsdag – 24 dage før den første kamp mod Peru – startede nedtællingen til VM-slutrunden for det danske landshold.

21 af de 35 udtagne spillere er mødt frem i den korte træningslejr, der løber frem til fredag. Truppen bliver skåret ned til 24-25 spillere allerede på mandag.

Der er stadig enkelte pladser i truppen, hvor landstræneren endnu ikke er helt sikker på, hvem han skal have med til Rusland.

Tyndest på midtbanen
- Vi er tyndest besat på midtbanen, specielt hvis der sker noget med Christian Eriksen. Det tænker jeg virkelig meget på, pointerer landstræneren, der er gået i tænkeboks, før han skal udtage sin endelige 23 mandstrup 4. juni.

Du har vel Michael Krohn-Dehli, der kan dække den position?

- Det er også derfor han er udtaget til 35 mandstruppen, forklarer Åge Hareide og tilføjer, at fordelen med snart 35-årige Krohn-Dehli er, at han faktisk dækker alle tre midtbanepositioner.

Michael Krohn-Dehli er ikke mødt frem i den korte træningslejr over de tre næste dage, fordi den spanske liga netop er slut.

Men den boldsikre og rutinerede midtbanespiller kan sagtens blive kaninen i Hareides VM-trup. Meldingerne er i hvert fald positive fra det spanske.

- Jon Dahl (assisterende landstræner) har været i Spanien for at se Krohn-Dehli i kamp, og han har talt med Clarence Seedorf (afgående træner i Deportivo La Coruna). Der er meget positive tilbagemeldinger. Seedorf er i hvert fald meget begejstret for ham, siger Åge Hareide og fastslår, han synes Krohn-Dehli er en fantastisk fodboldspiller, selv om han endnu ikke har været udtaget til nordmandens landsholdstrup.

Glem alt om Frankrig
- Der er positioner i truppen, hvor jeg stadig er i tvivl, hvem jeg skal udtage. Det er jeg, fordi vi skal bruge forskellige type spillere i de to første kampe mod Peru og Australien, forklarer Åge Hareide og uddyber:

- I den første kamp mod Peru får vi helt sikkert brug for høje spillere, der har meget fysisk styrke, fordi Peru har mange små spillere. Mod Australien vil der være brug for meget fart. Derfor er det to forskellige kamp, vi kommer til at spille, forklarer landstræneren.

Han har i den kommende forberedelsesfase al energien rettet mod de to første kampe – mod Peru og Australien – fordi det er her Danmark skal sikre den videre deltagelse ved VM.

- Vi tænker slet ikke på Frankrig (den tredje puljekamp ved VM), påpeger landstræneren, der er lykkelig for, at kampprogrammet er skruet sammen på en sådan måde, at Frankrig-kampen kan være uden betydning for Danmarks videre deltagelse ved VM, hvis spillerne har gjort arbejdet færdigt mod Peru og Australien.

- Peru bliver ingen let opgave. Det er et godt hold på niveau med Chile. Når du rejser til VM, skal du være forberedt på at møde stærke modstandere, pointerer han.

Michael Krohn-Dehli har ikke optrådt på landsholdet siden november 2015, da Danmark kiksede EM-kvalifikationen mod Sverige. Foto: Lars Poulsen
Michael Krohn-Dehli har ikke optrådt på landsholdet siden november 2015, da Danmark kiksede EM-kvalifikationen mod Sverige. Foto: Lars Poulsen
 

Åge Hareides seneste tid har været slem. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareide i smerter: - Jeg lå to uger på gulvet

Hareide og Bendtner efter 5-1-sejren i Dublin i efteråret. Foto: All Over Press VM 2018 Hareide forsvarer Bendtner: Ti stille!

Martin Braithwaite sluttede fornemt af i den franske Ligue 1. Foto: All Over Press VM 2018 Godt nyt for Åge: Angriber viser VM-form

34 kommentarer
Vis kommentarer