Annonce:
Annonce:

Prøvede at kysse VM-vært: Nu hyldes hun for reaktionen

En kvindelig sportsjournalist bliver lige nu hyldet for sin reaktion, efter en mandlig fodboldfan afbrød hendes live-udsendelse ved at kysse hende. Se optrinnet her

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Som så mange andre sportsjournalister var brasilianske Julia Guimarães sat i marken for at rapportere fra kampen mellem Japan og Senegal, da de to lande søndag stod ansigt til ansigt ved VM i fodbold i den russiske by Jekaterinburg.

Alligevel måtte Guimarães sande, at det kan være svært at være kvindelig reporter i blandt tusindvis af mandlige fodboldfans.

I hvert fald var hun i søndags nødt til at vifte en angiveligt russisk fodboldfan væk, der forsøgte at kysse hende midt under en live-sending.

- Jeg oplever mange forskellige ting her i Rusland, har Julia Guimarães efterfølgende sagt til det brasilianske medie Globo Esporte.

Annonce:

- Selv om jeg ikke forstår, hvad de siger, kan jeg føle det, siger hun og fortæller, at hun ud over fysiske tilnærmelser også har fået aggressive mandlige blikke, ligesom hun har måtte lægge øre til sange rettet mod hende på russisk.

Bliver hyldet af tusinder
Hele seancen, hvor Guimarães blev udsat for overgrebet, blev optaget live, ligesom hendes modige reaktion også blev det.

Det har efterfølgende fået tusindvis af folk til tasterne, der hylder sportsjournalisten for sin måde at håndtere den mandlige fan.

- Der er bare nogle mænd, der aldrig vil fatte, hvad chikane egentlig er, skriver en.

- Jeg forstår ikke, hvordan en fyr kan opføre sig på den måde. Tillykke med, at du håndterede det, som du gjorde, det var så flot, skriver en anden, imens en tredje blot konstaterer:

- Det er præcis sådan der, man skal gøre, når sådan noget sker, Julia. Bare bliv ved.

Julia Guimarães fortæller selv, at hun tidligere har været udsat for lignende fysiske overgreb, og at det er forfærdeligt.

- Den her gang fik jeg givet et svar, men det er trist, at folk ikke forstår det, siger hun.

Du kan se hele optrinnet og Julias modige reaktion i videoen øverst i artiklen

Det er kun få dage siden, at en anden kvindelig, sydamerikansk journalist var udsat for et lignende overgreb i Rusland. Du kan se hendes live-sending blive afbrudt af en pågående mandlig fodboldfan her.

Her går en spansk tv-vært langt over stregen, da han hiver ned i toppen på en realitystjerne under en live-udsendelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: