Annonce:
Annonce:

Rasende landstræner går langt over stregen: Han skulle sendes til Haag!

Mladen Krstajic skal ikke regne med at slippe ustraffet for sine udtalelser OG Instagram-opdatering efter nederlaget til Schweiz

Her får du overblikket over dagens VM-nyheder serveret af vores udsendte i Rusland søndag morgen.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det ulmede og glødede, da Serbiens landstræner, Mladen Krstajic, afviklede pressemøde i kølvandet på VM-kampen mod Schweiz fredag aften.

Han var stiktosset, frustreret og ked af det, efter schweizerne havde vendt 0-1 til 2-1 med sejrsmålet sat ind i sidste øjeblik.

Det var nu ikke så meget på grund af målscorerne, Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka, der havde jublet med politiske undertoner og referencer til politik på Balkan.

Næh, Krstajic var bister over kampens tyske dommer, Felix Brych.

Denne var den direkte årsag til, at Serbien ikke er videre fra gruppespillet allerede. Han undlod at dømme et straffespark ved 1-1 efter 66 minutters spil, hvor målscorer Aleksandar Mitrovic blev væltet i en duel med Stephan Lichsteiner og Fabian Schär.

Havde serberne fået straffesparket og scoret og siden vundet kampen, ville de være sikre på avancement til 1/8-finalen.

Annonce:

Men det fik Brych forpurret, mente Krstajic.

- Vi blev snydt. Jeg ville ikke give dommeren et gult eller rødt kort for sin præstation, jeg ville sende ham direkte til Haag. Der kunne de have ført sag mod ham, som de gjorde mod os, kom det sydende og boblende fra landstræneren.

Landsholdets bedste scoringer: Her er deres koner og kærester

Og skulle man ikke lige have fanget referencen, så ligger den internationale krigsforbryderdomstol i hollandske Haag, hvor slyngler som Ratko Mladic, Radovan Karadzic og Slobodan Milosevic blev stillet for en dommer og anklaget for krigsforbrydelser for deres handlinger i krigen på Balkan i 1990'erne.

Sagt med andre ord: Voldsomt kontroversielle og politisk ladede udtalelser fra Krstajic.

Men han stoppede ikke med det.

På sin Instagram-profil smækkede han efterfølgende følgende opdatering på:

Annonce:

- Desværre ser det ud til, at kun serbere er dømt til en selektiv retfærdighed, engang var det fordømte Haag, og i dag er det fodbolden og VAR, skrev han med reference til det omdiskuterede video-system, der bruges ved kampene i Rusland.

Krstajic mente, at dommer-holdet i Moskva, der holder øje med kampen på skærme og dermed via VAR kan hjælpe kampens dommer, burde have reageret og grebet ind.

Derfor skummede han.

Men det gjorde de nu generelt over hele linjen i Serbien i timerne og døgnet efter kampen. Ja, der er sikkert mange, der stadig bliver lidt sammenbidte at se på, når talen falder på kampen og især modstandernes målscorere.

Eksperten guider dig: Sådan vinder du store gevinster fra sofaen

Varm transfersommer i vente: Sådan handler FCK

For en enig serbisk presse pegede fingre af Xherdan Shaqiris jubel efter sejrsmålet og kaldte den 'en skamfuld provokation', fordi han med hænderne formede den såkaldte 'double headed eagle' - symbolet på det albanske flag. En rød klud i ansigtet på serberne og med tydelig reference til sit eget ophav i Kosovo og sine kosovo-albanske rødder.

Annonce:

Det afviste matchvinderen selv og undskyldte det som 'bare følelser'.

At han så samtidig havde Kosovos flag på den ene støvle, har bare gjort ondt værre for serberne, så fodboldforbundet nu har klaget til FIFA.

- Det var en provokation, vi spillede mod Schweiz - ikke Kosovo, kom det fra Jovan Surbatovic, en talsmand for landsholdet, efter kampen til det statsejede tv-selskab RTS.

Kosovo erklærede sin uafhængighed fra Serbien i 2008 - mindre end et tiår efter krigen mellem kosovo-albanske guerilla-grupper og serbiske styrker i regionen. Regeringen i Beograd nægter fortsat at anerkendte Kosovo som en selvstændig republik.

Så du det? VM-profiler sender giftig fornærmelse

Dansk VM-profil om hård kritik: ’Livet er ikke fair’

Efter ophedet debat: 'Hold kæft, hvor vi brokker os'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: