Annonce:
Annonce:

Raser mod VM-spillerne: Ingen tak for støtten

Danske fans i Rusland var ikke just imponerede over de danske spillere efter kampene mod hverken Peru eller Australien, hvor spillerne ikke gad sige tak for støtten

Hør Martin Braithwaite svare på kritikken her.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Efter Danmarks VM-kampe mod både Peru og Australien var der ikke meget tak til de få medrejsende danske tilskuere.

Landsholdsspillerne forsvandt hurtigt ud af banen, da de vandt 1-0 over Peru, og torsdag mod Australien gentog samme billede sig. I hvert fald, hvis man spørger flere af de danske fans, der var tilstede under kampene.

En af de skuffede fans er Morten Thoregaard, der mener, at det danske landshold kan lære noget af det australske.

- Australien tog sig tid til at tage hele runden og var på banen, da vi forlod stadion ca. 10-15 min, efter kampen var slut. Det var tydeligt, at deres fans betyder noget for dem, hvor det virker, som de danske spillere er tæt på at være ligeglade med de medrejsende fans, fortæller Morten Thoregaard skuffet til Ekstra Bladet og tilføjer.

Annonce:

- Det virker, som om det danske landshold er et udstillingsvindue, hvor spillerne forsøger at forbedre deres egen situation, mere end en indsats for fædrelandet, som så mange andre lande gør uendeligt meget mere ud af.

Thoregaard har skrevet et Twitter-opslag om skuffelsen efter kampen, hvilket har fået flere danske fans til tasterne.

'En del af noget større'
Nicolas Nees Henriksson er også taget til Rusland for at vise støtte til Danmark.

Han var sammen med omkring 645 danske roligans på plads i Saransk til at overvære kampen i gruppe C, mens der var mere end 10.000 peruvianere, der havde fundet vej til lægterne. Selvom Danmark vandt 1-0, var det stadig en halv flad fornemmelse for Henriksson, der har fulgt landshold hele sit liv.

Annonce:

- Vores fornemmelse var jo, at vi var 500 fans mod 40.000. Vi følte jo lidt, at vi også havde kæmpet en stor kamp mod alle de andre fans. Alle de danske fans var jo helt hysteriske, da Danmark havde vundet, men spillerne kom blot hen og lavede de sædvanlige 'standard klapsalver', og så gik de i omklædningsrummet, lyder det fra Nicolas Nees Henriksson, der påpeger, at entusiasmen fra spillerne var svær at se.

På Facebook har Nicolas lavet et opslag, som har fået flere andre til at reagere. Mange andre fans udtrykker ligeledes deres skuffelse.

Henriksson mener ikke, at DBU's motto 'en del af noget større' holder.

- Man kan jo, at landsholdet har det fedt sammen, men det kommer ikke rigtig udover det. Når pressen og fansene kommer til, så bliver det pludselig meget formelt. Der er ikke noget inkluderende, fortæller Nicolas Henriksson.

'Det handler om følelser'
Nicolas Henriksson peger på, at landskampe ikke er ligesom kampe imellem klubberne.

- Det handler i høj grad om følelser på landsholdet. Nationalfølelse. Hvis spillerne dog ikke viser det, men blot virker lige glade med deres sejr, så tror jeg, at det til sidst hober sig op, og der vil være mange mennesker, der ikke gider at tage derovre, fortæller Henriksson.

Annonce:

Han mener, at det danske landshold signalerer, at de ikke værdsætter støtten fra fansene. Ifølge både Morten Thoregaard og Nicolas Henriksson var der mere gejst i tidligere tider.

- Det er blevet lidt mere 'sovs og kartofler', og det virker mere som om, at spillerne blot tænker 'nårh ja, nu er vi lige her og får en million kroner får det'.

- Det skal helst ikke virke som om, at det bare er en pligt. Det kan de jo gøre i klubberne, hvor det er noget helt andet. Her er der mange følelser involveret - i hvert fald for os fans, fortæller Henriksson, der dog stadig lover, at han vil være der til næste kamp og heppe på Danmark igen.

'Spillerne var tidspressede'
Ekstra Bladet har kontaktet DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, der fortæller, hvordan de oplevede begge situationer efter kampen.

- Hvad er din reaktion på kritikken?

- Jeg kan kun sige, at vores oplevelse er, at spillerne var ude 2-3 gange til kampen mod Australien. Spillerne har simpelthen været så glade for den opbakning, der kommer fra de fans, der er kommet hele vejen til Rusland.

Annonce:

- Hvis nogle af fansene føler, at de ikke har fået nok af spillerne, så er det selvfølgelig rigtig ærgerligt. Der var det lidt specielle til kampen mod Australien i går, at de danske fans sad oppe på den øverste tribune i hjørnet, så det var lidt svært for spillerne at komme hen til fansene og give dem en 'high five'. Jeg ved, at spillerne har forsøgt at orientere sig om, hvor fansene var. Hvis der er nogen, der er blevet overset, så har det ikke været med vilje.

- Vil I gøre mere for at spillerne viser deres taknemmelighed til næste kamp?

- Vi synes egentlig, at de har gjort en del for at være der. Vi glæder os meget til kampen mod Frankrig, hvor der forventes at komme omkring 4000 danske fans. De fylder vel en del, og så håber vi på, at de er lokaliseret bedre, så det er nemmere for spillerne at komme hen og hilse på dem.

- Er der noget sikkerhedsmæssigt, der har stået i vejen for, at spillerne ikke kom mere hen til de danske fans?

- Nej, det har der ikke. Efter kampen i går var der en del interviews og et kæmpe medieopbud. Der var nogle af spillerne, der havde meget travlt der, og der blev skyndt lidt på dem. Derudover fløj holdet i umiddelbar forlængelse af kampen videre til Anapa, så der var heller ikke ubegrænset tid. Når det så er sagt, ved jeg at spillerne, går meget op i, at hilse på deres fans.

Annonce:

- Var du selv tilstede under kampen, så du kunne se, hvor mange gange spillerne hilste på fansene?

- Jeg var på stadion, men jeg kan jo ikke både være til pressemøde og så se, hvad der sker ude på banen.

Superliga-klub hyrer dansk europamester

Superligaen lemper stadionkrav: Så mange skal der være plads til

Danmarks vildeste roligan? Kendt skuespiller kørte 1100 kilometer i russisk taxa for at se Eriksen & co.

Her er 14 ting du - måske - ikke vidste om Zidane

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: