Annonce:
Annonce:

Ronaldo i nyt rekord-raid: Matcher Preben Elkjær

Endnu en lynscoring sendte nye rekorder portugiserens vej og gjorde ham til matchvinder mod godt fightende Marokko

Få reaktioner på Portugals sejr her med portugisiske Mario Assis og dagens ekspert Hassan Al Hilw her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Cristiano Ronaldo hviler ikke på sine hattricks.

Tværtimod startede den fantastiske portugiser mod Marokko, hvor han slap mod Spanien, og han har nu scoret de to tidligste mål ved denne slutrunde.

I den første kamp måtte David de Gea overgive sig efter 3 minutter og tredive sekunder, mens der gik 25 sekunder længere, før målsultne Ronaldo headede føringen ind bag den marokkanske keeper, Munir.

Den gyldne angriber timede sit løb mellem flere forsvarere ind mod det lille felt perfekt og satte frisuren til Moutinhos fine indlæg. Bolden holdt en lige linje op i nettaget, og det viste sig såmænd at blive et tidligt sejrsmål.

Rekord-Ronaldo header Portugal foran. Foto: AP
Rekord-Ronaldo header Portugal foran. Foto: AP

Den scoring var altså den fjerde i de to første kampe, og dermed matchede han den rekord, som Miroslav Klose (2002) og – Preben Elkjær (1986) delte.

Annonce:

Efter Ronaldos landskampsmål nummer 85 overtog Marokko, anført af veloplagte Hakim Ziyech, mere af initiativet, men halvlegens største chance blev alligevel portugisisk og igen med Ronaldos fodaftryk.

I det 39. minut spillede han smukt Guedes fri i dybden, men landsmanden havde ikke held med at vippe bolden forbi Numir.  

Efter pausen sendte Ziyech et indadskruet indlæg ind i feltet, som Belhanda med panden fiks sendt dybt og yderligt, og det forsøg tvang Rui Patricio ud i en ren verdensklasseredning.

 Rui Patricio måtte vise verdensklasse for at forhindre en ellers fortjent udligning. Foto: Ritzau Scanpix
Rui Patricio måtte vise verdensklasse for at forhindre en ellers fortjent udligning. Foto: Ritzau Scanpix

Marokkanerne pressede på resten af kampen, men det portugisiske forsvar, der også var så stabilt under EM-slutrunden for to år siden, holdt stand. Dermed er Marokko sendt hjem.

Ronaldo, der afsendte et par forkølede frisparks-forsøg undervejs og ellers ikke var meget med i kampen, kan fortsætte sin rekordjagt i den sidste gruppekamp på mandag mod Iran. Franske Just Fontaine med de marokkanske rødder scorede 13 gange i slutrunden i 1958, mens den brasilianske Ronaldo har rekorden i nyere tid med otte kasser i 2002.

VM-legenden i problemer: Blacklistet af USA

Tøfting: Stop den hyldest til Kvist - det er hykleri!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: