Annonce:
Annonce:

Russisk VM-vanvid: Bjørn på bagsædet af jeep spiller vuvuzela

Efter 5-0 sejren til Rusland i VM-åbningskampen kørte russiske fans rundt i jeep med en levende bjørn på bagsædet. Det vækker vrede hos både dyreorganisationer og på sociale medier

Du kan se episoden med bjørnen i tv-klippet
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Torsdag vandt Rusland 5-0 over Saudi-Arabien i VM-åbningskampen. Efter den store sejr var der festlig stemning i gaderne.

Under de festlige optøjer var det særligt en bizar episode i Moskva, der fik stor opmærksomhed. En levende brun bjørn blev kørt rundt på bagsædet af en bil, mens den angiveligt spillede på et instrument, der til forveksling ligner en vuvuzela. De meget udskældte truthorn, der blev brugt flittigt under VM i Sydafrika i 2010, og som også kan høres på de russiske stadioner.

Dyrplageri, mener Joh Vinding, der er direktør i dyreorganisationen Anima.

Annonce:

- Vi synes grundlæggende, at det er helt forkert. Bjørnene 'optræder' ikke, fordi de har lyst til det. De gør det på grund af tvang. De bliver sultet og slået, indtil at de bliver nedbrudt. Det betyder, at den der udlejer bjørnene, kan tjene penge på dem, fortæller Joh Vinding til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Det er helt unaturligt for bjørnen. Den gør det ikke for sjov, men fordi den bliver tvunget. Jeg er sikker på, at bjørnen under denne optræden får nogle signaler fra en person foran den, så den ved, at den skal gøre det, for ellers vil det blive slået eller få andre negative konsekvenser.

Joh Vinding fortæller, at det i Danmark har været forbudt at have rovdyr i cirkusoptrædener siden 1960'erne.

- Danmark var et af de første lande til at forbyde det, men så langt er de ikke i Rusland. Heldigvis er verden virkelig ved at gå i den retning, lyder det fra Vinding.

Her ses en brun grizzlybjørn i Finland. Foto: All Over Press
Her ses en brun grizzlybjørn i Finland. Foto: All Over Press
 

Vrede på sociale medier
Menneskerne, der håndterer bjørnen er blevet kraftigt kritiseret efter hændelsen. Kritikken går på, at de tvinger bjørnen til at udføre unaturlige handlinger på en travl gade med en masse larm og trafik, der kan skræmme bjørnen.

Annonce:

Adskillige mennesker stoppede på gaden for at tage billeder af bjørnen, men episoden blev ikke taget godt imod på internettet, hvor mange raser.

Handlingen, hvor bjørnen er blevet tvunget på bagsædet af jeepen, kommer efter, at russisk fodboldhold blev kritiseret af dyreorganisationer efter at have brugt en levende bjørn til at optræde på stadion. Her skulle bjørnen, der har fået navnet Tim, aflevere kampbolden til dommeren.

Drab på løse hunde
For nyligt er Rusland endvidere kommet i modvind i forbindelse med landets VM-forberedelser.

Det engelske medie Daily Mail skrev for nyligt, at Rusland dræber tusindvis af hjemløse hunde som en del af forberedelserne.

Der er omkring to millioner hjemløse hunde i Ruslands 11 VM-værtsbyer, og det er blevet anslået, at de lokale myndigheder i Ekaterinburg, der er en af værterne ved VM vil bruge op til 32 millioner rubler (3.636.258 millioner kroner) på at fange af hundene. De andre byer vil ligeledes bruge et stort beløb på at fange hundene.

Hjemløse hunde sover ved siden af en metrostation i Moska. Foto: Ritzau Scanpix
Hjemløse hunde sover ved siden af en metrostation i Moska. Foto: Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Beløbet skulle samtidig gå til sterilisering og hundenes ophold på et internat, men ifølge officielle dyreorganisationer i Rusland, er det dog ikke, hvad der sker i praksis.

Som led i forberedelserne til VM har det længe stået på, at hundene bliver slået ihjel og smidt ud som skrald.

Årsagen til de voldsomme drab skyldes formentlig, at Rusland forsøger at fremvise et mere præsentabelt billede af landet over for de mange gæster, der besøger landet under VM.

Brutale VM-forberedelser: Hjemløse hunde dræbt og smidt ud som skrald

Ellevild svensk ekspert: Danmark kan nå VM-semifinalen

Stort overblik: Her er guldspillerne til dit managerhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: