Sank omkuld på banen: - Jeg ville gerne have scoret

Udsolgt! Som en fødevarebutik i Sovjetunionens hårdeste år, så var der ikke flere varer på hylderne hos Nicolai Jørgensen.

SARANSK (Ekstra Bladet): Da sidste slutfløjt lød i den russiske aftenhimmel, faldt Nicolai Jørgensen bare omkuld. Midt på grønsværen ude af stand til at løbe ned til holdkammeraterne og juble sammen med dem over 1-0-sejren i åbningskampen mod Peru.

Men njet! Hvorfor ikke?

- Puha, mand – jeg var så træt. Jeg var SÅ træt, og det var en forløsning, så jeg havde bare ikke mere. Det var en fantastisk aften, men også hårdt.

Hvorfor blev det så hårdt?

- Jamen, de spiller godt, har virkelig mange rigtig dygtige fodboldspillere. Derfor. Men vi har vundet, så det er helt vildt. Det er perfekt.

- Det er første kamp ved VM. Vi har set nogle af de andre kampe, og der er mange hold, der har dummet sig og ikke spillet op til deres bedste, sagde Nicolai Jørgensen.

Det så lidt panisk ud til tider?

- Haha, ja, en lille smule.

Kun en lille smule

- Altså, hahaha – men æh, ja, kun en lille smule, kom det med det skæve grin, der kunne betyde, at panikknappen var trykket helt i bund.

Den danske defensiv med Kasper Schmeichel i spidsen gjorde udslaget mod Peru. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 20:11 Dansk super-forsvar mod Peru - en spiller i verdensklasse!

- Vi fik ikke sat spillet godt nok op, det skal forbedres mod Australien, men vi var mange, der spillede vores første slutrundekamp, så det skal man også lige igennem.

- Vi blev lidt hurtigere stresset, men når man kommer i gang, så bliver det bedre. Det var ligesom da man var lille og spillede indendørsstævne. Den første kamp var altid den værste, hvor alt kunne ske. Man skulle lige i gang.

- Heldigvis kommer vi tilbage i kampen, men der er vi også lidt heldige med det straffespark. Det må vi erkende, men vi kommer tilbage og i anden halvleg skaber vi tre chancer vi skal score på. En til Christian, en til mig selv og så scorer Yussuf på den sidste.

Kasper Schmeichel ser Cuevas straffespark gå højt over mål. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 20:17 Schmeichel indrømmer: Psykede straffesparksskytten

- Så øh, ja, så skal vi nok også give vores målmand noget kredit. Ikke for meget, så bliver han alt for glad, sagde Nicolai Jørgensen om Kasper Schmeichel.

- Men vi kæmper med alt, hvad vi har – og jeg tror, der er mange spillere, der har slået rekord i antal løbet meter. Det er også det, man skal til et VM. Det skal ikke være så poleret, men det handler om resultater, sagde Nicolai Jørgensen, der måtte stå model til noget kritik for kampen i Saransk.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have scoret på den chance, jeg fik, det havde også lige givet mig det sidste boost, men så længe jeg gør alt, hvad jeg kan, lægger op til nogle chancer og finder godt sammen med Christian, så er det vigtigst.

- Holdet er det vigtigste, men individuelt havde det da været fedt at score i dag, sagde Nicolai Jørgensen – og lignede en mand, der kunne sove et døgns tid.

Dommer Bakary Gassama har set video-optagelser og dømmer straffe. Det var slet ikke nødvendigt, påpeger de danske spillere. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 22:17 Danske stjerner enige: Selvfølgelig var der straffe

82 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere