Schmeichels jubel gik verden rundt: Hylder søn med hjertegribende foto

Peter Schmeichel lod sig rive med på tribunen og blev nærmest en del af kampen, da sønnen strålede forgæves i sit forsøg på at redde Danmarks VM-deltagelse

Peter Schmeichel var på stadion i går for at overvære sin søn, Kasper Schmeichel, og resten af det danske landshold spille 1/8-finale mod Kroatien. Foto: All over press
Peter Schmeichel var på stadion i går for at overvære sin søn, Kasper Schmeichel, og resten af det danske landshold spille 1/8-finale mod Kroatien. Foto: All over press

Man kan forlade et VM på mange måder, men det danske exit efter 1/8-finalen mod Kroatien må høre til i den absolut barske afdeling.

Især for Kasper Schmeichel. Den folkekære målmand blev den helt store oplevelse, da han med tre redninger på straffespark holdt landsholdet i live gang på gang, før han til sidst måtte kapitulere i VM-krimien.

Få analysen af kampen fra kort efter slutfløjtet:

Inden da havde danske fans holdt vejret, mens keeperen diskede op med den ene livline efter den anden - og særligt for én person var de heroiske redningsaktioner ekstra dramatiske at følge med i.

For på tribunen i Nizhny Novograd sad Peter Schmeichel og fulgte Kaspers kamp for at indløse en kvatfinale-billet med holdkammeraterne. Og man skulle næsten tro, at den ældste Schmeichel havde mere på spil end sønnen.

De russiske tv-producere stillede jævnligt ind på den tidligere landsholds-anfører, som fløj op af sædet på VIP-pladserne og skreg sin jubel ud, når sønnen viste klassen..

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Desværre gjorde Schmeichels modstykke hos kroaterne, Danijel Subašić, det samme, og med tre danske afbrændere i straffesparks-konkurrencen måtte faderen sande, at sønnen ikke tangerede hans egen bedrift fra 1998 - ved at gå i en VM-kvartfinale.

Men det ubarmhjertige exit ændrer ikke på, at det var en stolt far, der sent søndag aften så sin søn agere redningsmand for et dansk landshold på smukkeste vis.

Og dagen derpå har Peter Schmeichel lagt et hjertegribende billede op på sin Twitter-profil, hvor han og Kasper ses sammen i målmands-tøj, mens den nuværende Leicester-keeper kun er en lille knægt.

- Jeg er uden ord. Kunne ikke være mere stolt af mit land, min søn, hans holdkammerater, staben og vores fantastiske landstræner Åge Hareide. Når alle tårer er væk, indser vi, hvor godt vi gjorde det, skriver Schmeichel til billedet.

Hans passionerede ageren blev ikke kun bemærket hjemme foran de danske tv-skærme. Også i udlandet vakte den tidligere United-stjerne opsigt med sin dramatiske optræden.

Men det var selvfølgelig sønnen, der fortjent tog det meste af rampelyset som hovedrolle-indehaver. På de sociale medier bidrog flere anerkendte eksperter og journalister med hyldest til Kasper Schmeichel efter konge-kampen.

Desværre gik tæppet i sidste ende ned for Danmark, og VM-forestillingen er forbi.

Topscorer og skuespiller: Neymar den store helt for Brasilien
Udlandet hylder Schmeichels heltemod: - Han gjorde Danmark stolt!

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.