Sidste chance: Så mange vil følge landsholdet ved VM

Indtil videre er der lige over 6000 billetansøgninger til de tre danske kampe ved slutrunden i Rusland. Til kampene mod både Australien og Frankrig er der stadig ledige billetter

Få en analyse af Danmarks pulje her

Der er stadig muligt at sikre sig billet til Danmarks VM-kampe i Rusland.

Den første ansøgningsfrist udløber med udgangen af januar, og intet tyder på, at den røde lygte bliver hængt ud.

Til kampene mod Australien og Frankrig er der stadig mange ledige billetter til de danske Roligans, mens det til gengæld kniber med plads til det første opgør mod Peru i Saransk 16. juni.

De 32 VM-deltagere får allokeret otte pct. af de udbudte billetter til hver kamp. Til kampene mod Peru og Australien betyder det eksempelvis, at der i første omgang er godt 2100 'danske' billetter.

Der er indtil videre omkring 2500 ansøgninger til Peru-kampen, mens tallet til kampen mod australierne er 1000. Til den sidste gruppekamp mod Frankrig i Moskva er der 4500 billetter til rådighed, men indtil videre 'kun' 3600 ansøgninger.

- Vi synes, at ansøgningstallet er flot, og nu er der jo et døgns tid endnu. Det er klart, at det ville have set helt anderledes ud, hvis slutrunden havde været i Tyskland, Frankrig eller Italien.

- Det er lande, som danskerne er vant til at rejse til, og man kunne kombinere sommerferie og fodbold. Rusland er noget andet og helt anderledes. Det er langt større afstande og højere omkostninger, så set i det lys er tallet flot.

- Men det kunne da være fantastisk, hvis vi kunne få fyldt helt op til kampen mod Frankrig, som meget vel kan blive afgørende, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billederne

Danmarks drenge til sommerens slutrunde. Foto: Jens Dresling
Danmarks drenge til sommerens slutrunde. Foto: Jens Dresling
 

Sådan så det ud på tribunen i ukrainske Lviv i 2012, da Danmark senest var til en stor slutrunde. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud på tribunen i ukrainske Lviv i 2012, da Danmark senest var til en stor slutrunde. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Senest 13. marts vil alle, der har ansøgt, have fået svar fra FIFA, og eventuelle ledige pladser vil derefter blive sat til salg.

- Jeg kan kun opfordre alle, der ønsker at se Danmark spille i Rusland, til at nå at søge inden deadline. Men der kan dukke flere billetter op senere, så det handler om at være vågen, siger Jakob Høyer.

Alle VM-billetter skal købes via FIFA's hjemmeside. Prisen afhænger af, hvilken kategori man køber i. Til de indledende kampe koster de billigste billetter ca. 630 kr., mens man skal slippe det dobbelte for de dyreste.

Danmark indleder VM mod Peru 16. juni i Saransk, 21. juni gælder det Australien i Samara, inden Frankrig venter i Moskva 26. juni.

Sådan får du billet til VM i Rusland

Bagom landsholdets vej til succes: Ikke set lignende i 17 år