Skandale: Landskamp afbrudt af kraftigt kanonslag

Sveriges VM-hold blev fanget i rumænsk fanballade

Filip Helander, til dagligt i Bologna,  var en af de mange nye hos Sverige (Foto: AP)
Filip Helander, til dagligt i Bologna, var en af de mange nye hos Sverige (Foto: AP)

Brøndbys anfører Johan Larsen og resten af det svenske VM-hold blev tirsdag aften fanget i en regulær fankrig mellem tilhængere af to klubber i den rumænske by, Craiova.

Selv om opgøret mellem Rumænien og Sverige intet havde med de lokale stridigheder, valgte 'fodboldtosserne' fra Craiovas to rivaliserende klubber, storholdet CSU Craiova og 4. divisionsholdet FCU Craiova at bruge landskampen til at vise omverden, hvem af dem der er stærkest.

Da tilhængerne af sidstnævnte klub i 1. halvleg smed nogle kraftige kanonslag efter Nantes' rumænske landsholdsmålmand, Ciprian Tatarusanu, valgte den israelske dommer, Roi Reinshreiber at afbryde kampen i nogle minutter.

Stik mod sædvane sendte dommeren dog ikke spillerne i omklædningsrummet, men lod dem opholde sig på grønsværen.

- Jeg er forundret. Normalt bringes spillerne i sikkerhed, lød det fra TV-eksperten, den tidligere guldtræner i AaB og FCK, Hans Backe.

Den tidligere guldtræner i AaB og FCK, Hans Backe, i dag TV-ekspert, undrede sig over, at spillerne ikke blev sendt i omklædningsrummet, da dommeren afbrød kampen i tre minutter (Foto: All Over)
Den tidligere guldtræner i AaB og FCK, Hans Backe, i dag TV-ekspert, undrede sig over, at spillerne ikke blev sendt i omklædningsrummet, da dommeren afbrød kampen i tre minutter (Foto: All Over)
 

Arrangørerne var på forhånd advaret om mulige uroligheder, og der var truffet ekstraordinære forholdsregler.

Således havde fansene fra FCU Craiova købt 6000 billetter til kampen, og det var i følge en talsmand for fansene for at vise tilhængere af byens store klub, at man trods placeringen i 'røven af 4. division' ikke var død og færdig.

Derfor var der også blevet udkommanderet masser af sikkerhedsfolk.

320 kampklædte urobetjente skulle sammen med 200 almindelige politibetjente og 360 vagter samt 20 brandmænd sørge for ro og orden på tilskuerpladserne.

Bortset fra afbrydelsen efter de kraftige kanonslag blev kampen gennemført, og hjemmeholdet tilføjede Sverige det andet nederlag på få dage.

Det var den indskiftede Dorin Rotariu fra belgiske Mouscron, som stod for kampens eneste mål.

I fraværet af den skadede FCK-målmand, Robin Olsen var den tidligere Randers-målmand, Karl-Johan Johnsson, nu Guingamp, Frankrig, blev foretrukket fremfor AaB's Jacob Rinne. 

Sveriges landstræner Janne Andersson havde valgt at udskifte hele holdet efter weekendens nederlag til Chile uden at styrke svenskernes selvtillid til sommerens VM i Rusland.

FCK-stjerne båret fra banen i store smerter: 'Knoglen stak ud'

Beslutning taget: Landsholdsanfører dropper FCK

Drama i landskamp: Aggers eks-makker tæt på at sluge tungen