Skiftede klub igen og igen: VM-joker er faldet til ro

- Jeg ved, jeg er med her i landsholdstruppen på et yderligt mandat, siger Kenneth Zohore, der forventer at fortsætte med Cardiff i Premier League

Der bliver gået til den, når de danske spillere kæmper for sin VM plads. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Der bliver gået til den, når de danske spillere kæmper for sin VM plads. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Når man kaster et blik på Kenneth Zohores karriere, har kontinuitet ikke været det ord, man forbinder med den 24-årige angriber.

Han har været lidt af en vandrefugl, siden han i begyndelsen af 2012 forlod FC København til fordel for Fiorentina. Han kom dog aldrig til at spille for den italienske storklub.

Siden blev det til lejeaftaler i Brøndby og IFK Göteborg, inden han havnede i OB. Herfra blev han solgt videre til belgiske Kortrijk uden spilletid og succes. Men livlinen blev et lejeophold i Cardiff.

Det er i den engelske Championship han har slået sit navn fast på den internationale scene. 12 scoringer i sidste sæson og ni i denne, hvor klubben tilmed er rykket op i Premier League.

Zohore hygger sig med holdkammeraterne til træningen i Helsingør. Foto: Lars Poulsen.
Zohore hygger sig med holdkammeraterne til træningen i Helsingør. Foto: Lars Poulsen.

Transfervindue uden panik
- Det er skønt at gå et transfervindue i møde, hvor jeg kan tage det helt med ro. Det er første gang i lang tid. Jeg er faldet til ro i Cardiff og glæder mig til den udfordring, der nu venter i Premier League, forklarer Kenneth Zohore, der i 2010 blev han Superligaens yngste debutant. Derfor var der store forventninger, som han havde svært ved at indfri på den korte bane.

Nu er han mødt frem i landsholdslejren med håbet om at erobre en plads i Åge Hareides VM-trup.

Håbet og forventningerne er realistiske, fordi Kenneth Zohore slet ikke tidligere har været en del af Åge Hareides landsholdstrup.

- Jeg havde ikke set det skulle komme, at jeg er med her. Jeg ved, jeg sidder på et yderligt mandat. På den måde er udgangspunktet måske ikke det bedste. Men får jeg chancen, er jeg parat til at gribe den, forklarer Kenneth Zohore.

- VM fylder ikke så meget hos mig. Hvis jeg ikke kommer med, er jeg sikker på, chancen nok skal komme igen på et senere tidspunkt, siger Kenneth Zohore og erkender, at han i højere grad er en spiller for fremtidens landshold.

Bliver han fravalgt til VM, kan han nyde ferien i Danmark, inden træningen begynder i Cardiff allerede 4. juli.

- Jeg har tre år igen af min kontrakt, og forventer jeg bliver hvor jeg er. Jeg er glad for at være i Cardiff, påpeger Kenneth Zohore.

Åge Hareide har mange ting at tænke på, inden truppen skal barberes ned. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Pønser Hareide på VM-kanin?

Foto: Jens Dresling. VM 2018 Efter kontroversiel beslutning: Voldsom kritik af Simon Kjær

8 kommentarer
Vis kommentarer