Skrækkelig VM-optakt: Stjernens far bortført få timer før skæbnekamp

Fire timer inden Nigerias afgørende opgør mod Argentina fik John Obi Mikel at vide, at hans far var blevet bortført

John Obi Mikel formåede at gennemføre kampen mod Argentina. Foto: All Over
John Obi Mikel formåede at gennemføre kampen mod Argentina. Foto: All Over

I den sidste og tredje gruppekamp mod Argentina kunne Nigeria selv afgøre deres skæbne ved VM i Rusland, hvor de blot skulle undgå at tabe for at sikre en plads i ottendedelsfinalerne. Men det var ikke lige let for alle at fokusere fuldt ud på opgøret.

Det gælder blandt andet Nigerias anfører John Obi Mikel, der havde mere alvorlige ting at tænke på. Få timer inden kampstart fik den tidligere Chelsea-spiller et opkald, hvor han fik fortalt, at hans far, Pa Michael Obi, var blevet bortført, og at kidnapperne ville have et vist beløb for at løslade ham.

Sådan gik det Nigeria i sidste kamp:

Det fortæller Mikel i et interview med The Guardian.

- Jeg spillede, mens min far var bortført. Jeg var nødt til at skjule min frygt. Jeg blev ringet op fire timer før kampen mod Argentina og fik fortalt, hvad der var sket, fortæller Mikel.

På trods af den forfærdelige situation besluttede Mikels sig ikke for at fortælle det til landstræneren eller det nigerianske fodboldforbund, NFF, og han spillede hele kampen imod Argentina.

Obi Mikel fortalte ikke sin skrækkelige historie til nogen under VM. Foto: All Over
Obi Mikel fortalte ikke sin skrækkelige historie til nogen under VM. Foto: All Over
 

- Jeg var følelsesmæssigt fortvivlet, og jeg var nødt til at træffe beslutningen om, hvorvidt jeg var mentalt klar til at spille. Jeg var forvirret. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, men i sidste ende vidste jeg, at jeg ikke kunne skuffe 180 millioner nigerianere. Jeg måtte glemme det og gå og repræsentere mit land først. Jeg kunne ikke engang fortælle det til trænerne eller forbundet, og det var kun mine tætteste venner, som vidste det.

- Jeg fik at vide, at de ville skyde min far øjeblikkeligt, hvis jeg fortalte det til myndighederne eller nogen andre. Jeg ville heller ikke diskutere det med træneren (Gernot Rohr, red.), fordi jeg ikke ønskede, at mit problem skulle blive en distraktion for ham eller resten af holdet på dagen, hvor vi skulle spille en så vigtig kamp, fortæller Mikel.

Mikels far blev endelig reddet mandag den 3. juli af det nigerianske politi. Han er dog blevet tortureret af sine kidnappere, og han er derfor indlagt, fortæller Mikel.

Det var desuden anden gang, at Mikels far er blevet bortført. Han blev ligeledes bortført i 2011.

Diego Maradona havde en begivenhedsrig aften tirsdag. VM 2018 Maradona chokerede alt og alle: Nu forklarer han galskaben

VM 2018 Messi og Argentina tæt på katastrofen: Reddet til allersidst

Javier Mascherano er færdig på det argentinske landshold. VM 2018 Argentinsk stjerne stopper øjeblikkeligt: - Det er slut for mig

4 kommentarer
Vis kommentarer