Stjerneparade på skærmen: Her er DR's VM-eksperter

Brian Laudrup, Flemming Povlsen og Lars Jacobsen er blandt de eksperter Danmarks Radio hyrer til VM til sommer – TV 2 får ikke lov at låne folk fra TV 3 Sport

Brian Laudrup skal kommentere for DR under VM. Han får dog ikke lov til at kommentere de danske kampe. Det gør han eksklusivt på Kanal 5. Men han skal kommentere en semifinale og VM-finalen. DR låner mange af Discoverys eksperter til VM. Foto: Gregers Tycho.
Brian Laudrup skal kommentere for DR under VM. Han får dog ikke lov til at kommentere de danske kampe. Det gør han eksklusivt på Kanal 5. Men han skal kommentere en semifinale og VM-finalen. DR låner mange af Discoverys eksperter til VM. Foto: Gregers Tycho.

Danmarks Radio og Discovery Networks fortsætter det tætte samarbejde, når årets største sportsbegivenhed – VM i fodbold – afvikles til sommer i Rusland.

Aktuelt deler DR og Discovery lige nu rettighederne til vinter OL, lige som de to parter også har aftalt at dele de kommende sommerlege i Tokyo i 2020.

Nu udbygges samarbejdet på en sådan måde, at Danmarks Radio får glæde af et stort udvalg af Discoverys ekspertpanel under sommerens VM-slutrunde i fodbold.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bliver Brian Laudrup, Flemming Povlsen, Lars Jacobsen, Morten Bruun, Mikkel Bischoff samt Mads Junker en del af VM-dækningen på Danmarks Radio, der i øvrigt flytter deres VM-studie til Århus, hvor DR-sporten netop er begyndt at sende fra.

Danmarks Radios sportschef, Søren Vestergaard, ønsker ikke at bekræfte Ekstra Bladets oplysninger.

- Jeg har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, hvem vi hyrer til VM. Vi melder noget ud, når vi er klar til det. Jeg forventer det bliver på et tidspunkt efter vinter OL, siger Søren Vestergaard, sportschef på DR.

Landsholdsfodbold Laudrup dybt imponeret: Derfor blomstrer Eriksen

Laudrup kommenterer ikke Danmark
Anders Bay, der er sportschef hos Discovery Networks, afviser ikke, at DR kan ende med en låneaftale med flere af hans profiler.

- Jeg ved, jeg er ligeså transparent som et mørklægningsgardin er, men jeg kan ikke deltage i navnelegen. Vi har et tæt og frugtbart samarbejde med DR. Hvis vi låner nogle af vores profiler ud, vil jeg sidde foran skærmen under VM med en ordentlig bøtte popcorn med sprøde forventninger, siger Anders Bay, sportschef på Discovery Networks.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal både Morten Bruun, Lars Jacobsen og Brian Laudrup til Rusland for at kommentere kampe under slutrunden. Men Brian Laudrup får ikke mulighed for at kommentere de danske kampe som tilfældet er på Kanal 5.

Det er hensigten, at Brian Laudrup kun skal kommentere en semifinale og finalen i Rusland. Til gengæld er det langt mere sandsynligt, at Lars Jacobsen får en kommentatorrolle på DR i forbindelse med Danmarks kampe, som DR skal dele med TV 2.

TV 3 Sport dropper samarbejde med TV 2
TV 2 har endnu ikke afklaret sit eksperthold frem mod VM-slutrunden til sommer.

Men det står allerede nu klart, at der ikke – som tilfældet var ved EM i 2016 – bliver et formaliseret samarbejde med TV 3 Sport. For to år siden var Carsten Werge, Per Frimann og Jesper Grønkjær udlånt til TV 2.

Det gentager sig ikke i år, hvor TV 3 Sport har bremset for den mulighed.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har TV 2 endnu ikke sit VM-hold på plads. Men det forlyder, at Thomas Kristensen og den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen bliver stationens foretrukne kommentatorpar.

Michael Laudrup er tilsyneladende også i spil til en rolle på TV 2 under VM-slutrunden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra TV 2 Sportens chef, Frederik Lauesen.

Landsholdsfodbold Nyt job: Schmeichel tilbage på skærmen i Rusland

Åge Hareide fortsætter i spidsen for det danske landshold frem til sommeren 2020. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Landsholdsfodbold Laudrup om forlængelse: Derfor gør de det nu

 

44 kommentarer
Vis kommentarer