Stoppede før tid i FCK: Her er assistentens nye job

Brian Priske er efter efterårets afsked i hovedstadsklubben igen i job. Den tidligere landsholdsspiller skal scoute Peru for landstræner Åge Hareide forud for VM-slutrunden i Rusland

Brian Priske fik lidt over et år som assistent for Ståle Solbakken i FC København, inden de i september stoppede samarbejdet. Nu har Priske fået nyt job som scout for Åge Hareide forud for VM-slutrunden i Rusland. Foto: Lars Poulsen
Brian Priske fik lidt over et år som assistent for Ståle Solbakken i FC København, inden de i september stoppede samarbejdet. Nu har Priske fået nyt job som scout for Åge Hareide forud for VM-slutrunden i Rusland. Foto: Lars Poulsen

Brian Priske er igen i arbejde inden for fodboldverdenen.

Den 40-årige tidligere landsholdsspiller skal hjælpe det danske VM-hold som scout frem mod slutrunden i Rusland. Nærmere bestemt har han fået til opgave at scoute Peru, som Danmark møder i den første gruppekamp 16. juni i Saransk.

- Ja, det er korrekt, at jeg skal hjælpe Åge (Hareide, red.) og Jon (Dahl Tomasson, red.) med at scoute en af vores VM-modstandere, siger Priske, der dog ikke selv vil sætte navn på.

Det gør Ekstra Bladet gerne, og det har Åge Hareide også gjort før en landsholdstræning i forbindelse med den seneste samling. Der er tale om Peru, som Priske så spille to gange i USA sidst i marts, da sydamerikanerne mødte henholdsvis Kroatien og Island.

- Jobbet er kommet i stand via Jon, som ringede før jul for at høre, om det kunne have interesse. Det havde det, og vi har brugt et par måneder på at finde ud af, om det kunne lade sig gøre, siger Brian Priske.

At han ikke bare straks kunne sige ja, skyldes, at han stadigvæk er på kontrakt i FC København, hvor han tilbage i september stoppede.

Priske og manager Ståle Solbakken havde vanskeligt ved at finde fælles fodslag i dagligdagen og blev derfor enige om at skilles.

I forbindelsen med afskeden aftalte parterne, at københavnerne skulle betale løn til Priske sæsonen ud, og derfor har de haft et stort ord at sige i forhold til hans fremtid.

Nu er FCK imidlertid gået med til, at Priske i foråret arbejder som VM-scout i DBU.

- Det er rart nok at have noget fodboldfagligt at gå op i igen. Nu skal jeg lave modstanderanalyse, og det ser jeg frem til. For det har kriblet i mig for at komme i gang igen, siger den tidligere FCK-assistent.

Brian Priske så i sidste uge Perus testkamp mod Island. Her er det Brøndbys Hjörtur Hermannsson i duel med sydamerikanernes Christian Cueva. Foto: AP/Julio Cortez
Brian Priske så i sidste uge Perus testkamp mod Island. Her er det Brøndbys Hjörtur Hermannsson i duel med sydamerikanernes Christian Cueva. Foto: AP/Julio Cortez

Ekstra Bladet erfarer, at flere klubber i løbet af de seneste måneder har vist interesse for at tilknytte ham.

Men da han stadig får løn af FCK, som oven i købet betalte transfer, da han blev hentet i FC Midtjylland i 2016, har det ikke været nogen let case.

Til sommer er Priske dog fri på markedet, og han tror, at han snart har et mere permanent job igen.

- Når VM går i gang, er mit job gjort. Jeg håber, at jeg er i gang i et nyt job, når Superliga-sæsonen starter i juli. Det er helt klart målet, siger den tidligere FCK- og FCM-assistent, der selv er gået i gang med P-træneruddannelsen.

- Jeg er sikker på, at jeg en dag skal sidde i en cheftrænerstol, men jeg har været utroligt glad for min rolle som assistent og føler, at jeg har flere år at bidrage med i den rolle. 

- Det vigtigste for mig er, at det er i en klub og i et miljø, hvor jeg passer ind. Jeg vil være et sted, hvor jeg kan identificere mig med både de fodboldfaglige og menneskelige værdier, siger Brian Priske til Ekstra Bladet.

Ud over ham har DBU ansat svenske Jörgen Lennartsson som scout forud og under VM-slutrunden.

Se også: Ståle svarer Tøffe igen: Det er løgn!

Se også: Bendtner er gået i stå: Hvor lang er snoren?

Skal Santander videre til sommer? Og har Pavlovic en fremtid i FCK efter en skuffende sæson? Få den store Superliga-gennemgang. Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling Sport og Spil Superligaen på spillerjagt: Sådan handler FCK til sommer

19 kommentarer
Vis kommentarer