Stor børne-fodboldfest fik forbud af TV2: Nu får de fantastisk nyhed

Arrangørerne bag et fodbold-arrangement for børn fik først ikke lov til, at vise kampen mellem Danmark og Peru på storskærm af TV2, men nu er beslutningen blevet ændret

Arrangørerne for et stort fodbold-arrangement for børn kan nu glæde sig over, at TV2 har givet lov til en storskærmsvisning af kampen mellem Danmark og Peru. Billedet viser de danskere spillere, da de slog Irland 5-1. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO
Arrangørerne for et stort fodbold-arrangement for børn kan nu glæde sig over, at TV2 har givet lov til en storskærmsvisning af kampen mellem Danmark og Peru. Billedet viser de danskere spillere, da de slog Irland 5-1. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

En gruppe ildsjæle har, i samarbejde med DBU, arrangeret en begivenhed for børn i forbindelse med VM i fodbold, der blandt andet har til formål at få flere piger til at spille fodbold.

I den forbindelse er det planen, at arrangementet, der foregår den 16. juni, skal afsluttes med en visning af Danmarks landskamp mod Peru, men det fik arrangørerne oprindeligt ikke lov til af TV2, der har rettighederne til kampen.

'TV2 afholder selv et stort storskærmsarrangement den 16. juni, hvor vi inviterer til folkefest i Parken. Derfor kan vi heller ikke give tilladelser til andre storskærmsarrangementer i København på samme tid. Dette for ikke at konkurrere med os selv,' lød det fra Jonas Kolind-Andersen, produktionsleder hos TV2 Sport, i en mail til arrangørerne den 23. maj.

TV2 ændrer mening
Siden afslaget hørte arrangørerne ikke mere fra TV2, men efter Ekstra Bladet henvendte sig om sagen, har tv-stationen ændret holdning, så børnene kan få lov at se deres helte i aktion, når det danske landshold skal møde Peru.

Det forklarer Frederik Lauesen, der er sportschef hos TV2.

- De får et ja alligevel, for i vores optik er der ikke tale om et kommercielt arrangement. Arrangementet er ikke bygget op omkring selve visningen på storskærmen, men visningen indgår som et led i arrangementet, siger han.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem en gruppe lokale ildsjæle, DBU, 15 lokale fodboldklubber og fire folkeskoler, og arrangørerne anslår, at mere end 1000 børn vil deltage i begivenheden, der skal foregå i Hans Tavsens park på Nørrebro.

'Helt fantastiske nyheder'
Sebastian Eskerod er en af de lokale ildsjæle bag initiativet, og han havde svært ved at forstå, hvorfor TV2 i først mente, at arrangementet for børn var i konkurrence med storskærmsarrangementet i Parken, der afholdes i samarbejde med Carlsberg.

- Hvordan kan et arrangement for børn konkurrere med et druk-orienteret arrangement i Parken? De her børn ville jo ikke tage ind i Parken alligevel. Vi er meget kede af, at vores planer nu bliver ødelagt af TV2's afslag, sagde Sebastian Eskerod, der dog var positivt overrasket, da Ekstra Bladet så kunne overbringe ham nyheden om, at TV2 ændret beslutningen.

- Det er jo helt fantastiske nyheder. Hvis jeg ikke havde dig i røret, så ville jeg skrige. Sandheden er, at vi har stået med en følelse af magtesløshed, så når man får sådan en nyhed overbragt, så bliver jeg sindssygt glad personligt, men endnu mere på børnenes vegne. Jeg er glad for at TV2 har kunne se, at også børnene skal have et sted at se fodbold, for det er jo blandt børnene, at traditionerne starter, lød det fra en meget glad Sebastian Eskerod.

Sådan er reglerne for at vise VM i fodbold 2018 på storskærm

DR og TV2 ejer rettighederne til VM-kampene, så de kan give tilladelser til visninger på barer, pubber, cafeer og restauranter i Danmark.

Alle arrangementer, som ikke er på barer, pubber, cafeer, restauranter og lignende, eksempelvis på udendørs pladser, skal også godkendes af FIFA.

Kilde: dr.dkHareide er i tvivl om Eriksen i forbindelse med testkampen mod Sverige. Foto: Jens Dresling. Landsholdsfodbold Hareide i tvivl om Christian Eriksen

Brian Laudrup har lige scoret - og Søren Colding løber ud mod målscoreren. Få sekunder efter laver de jubelscenen, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

Sport og Spil Når spillere går amok: De er historiens værste

Granit Xhaka måtte i smerter hjælpes fra træningsbanen. Foto: Gabriele Putzu/AP/Ritzau Scanpix VM 2018 VM-chok: Stjernen alvorligt skadet

1 kommentar
Vis kommentarer