Annonce:
Annonce:

Store patter i Rusland? Her er VM-sangene, der giver Helmig baghjul

Thomas Helmigs VM-sang får på puklen mange steder. Ekstra Bladet præsenterer dig for 10 alternative VM-sange, som kan forsøde din slutrunde

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Landsholdet bad om Helmig. Så de fik ham.

Den aarhusianske hitsmed Thomas Helmig er nemlig manden bag Danmarks officielle VM-sang med titlen 'Hele Danmark op og stå.

Men at sige, at Helmig har fået masser af roser fra sangen, ville være forkert. Mange danskere har kritiseret sangen og sukket efter de gode gamle 'Re-Sepp-Ten'-dage.

Ekstra Bladets egen musikanmelder, Thomas Treo, gav Helmigs VM-sang følgende skudsmål:

- Fodboldfans, der er til glidende tacklinger og blødende knæ, må føle sig på udebane, når Helmig i vanlig frejdig stil svanser ind på grønsværen med et nummer, som vist er skrevet med kvindelige roligans i tankerne.

Annonce:

’Hele Danmark op at stå’ er endnu en af de lummerfunky skæringer, der er så typiske for Helmig, og i forlængelse af veteranens aktuelle flopalbum, ’Takker’, savner man popstjernens melodiske kvaliteter fra storhedstiden i 1980’erne, hvor landsholdet jo også samlede nationen.

Selvmål: Ny fadæse for Helmig

Thomas Helmig får hug for VM-sang

Nummerets gennemgående guitarfigur er et tiltalende element, mens det bøvede omkvæd iscenesættes, så enhver kan skråle med efter fjorten fadøl, men det er svært at huske, når man er ædru, lød det fra Treo ved sangens offentliggørelse.

Spillerne i den danske VM-lejr har dog forsvaret sangen efter bedste evne.

- Sangen tikker alle de bokse, som en VM-sang skal. Der skal være gang i den, god melodi, man skal kunne synge med og have en god følelse, når man hører den. Jeg synes, den er rigtig god, siger Kasper Schmeichel ifølge dr.dk.

Men sangen har vist ikke rigtig vundet de danske roligans' hjerter. Ekstra Bladet har derfor været en tur på Youtube og givet dig ti bud på alternative VM-sange, som kan redde din slutrunde-sommer, hvis Helmigs VM-sang ikke gør det for dig.

Hør dem alle her og stem på din favorit nedenfor:

Annonce:

En flok fodboldglade fyre har lavet deres egen hyldestsang til landsholdets kampråb som reaktion på den politisk korrekte linje, nogle mente, landsholdet skulle tage. Deraf navnet på sangen 'Store patter i Rusland'.

Bandet ADHD, som stod bag OL-nummeret 'Wozniacki', som de lavede sammen med Tue & Tony fra P3 - har nu også lavet deres VM-versoin, hvor de synger om savnet af vores alle sammens Nicklas Bendtner: LORDT (Hvor f..... er Bendtner)

'Lækket Helmig-sang' tog nettet med storm. Efter det kom frem, at Thomas Helmig skulle stå for den 'rigtige' VM-sang, tog denne en rundtur på de sociale medier.

TV2s studievært Cecilie Beck lancerede tidligt på året sit bud på en VM-sang

Dansk top-bandet Humørekspressen har lanceret en ret catchy VM-sang sammen med Kandis. 'Så er der mål'

Den nordjyske radiostation ANR har også givet deres bud på en VM-sang - med den ganske simple titel 'VM i Rusland'

Endnu et VM-sang-bud med den titel, der tiltaler os mest. 'Danmark vinder VM'. Lad os håbe, de får ret.

Annonce:

Internetfænomenet 'Fisse-Ronni', aka Mathias Obdrup Jakobsen, har givet sit bud på en VM-sang. En hyldest til Søren Colding. Det vil være synd at sige, at sangstemmen er i top. Men det er underholdningsværdien derimod.

Der er dømt 'tramper-fest', når Johny Cola lancerer deres VM-bud, 'Boldmongol'

Hulbrødre har også lavet et mindre youtube-fænomen med deres bud på en VM-sang. Som de selv synger i teksten i sangen: 'Helmigs sang er pis' Er du enig? Vurder selv her i sangen - 'Danmark er bedst'

For god ordens skyld får du lige Thomas Helmigs officielle VM-sang her:

Hvilken alternativ VM-sang er den bedste?

Irriteret over rygter: Sådan slutter spillet om Eriksen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: