Stormagt i svime over dansk VM-gestus: 'Vi kan ikke tro det!'

Verdens største fodboldnation elsker historien om landsholdets gave til Jonas Knudsen

SAMARA (Ekstra Bladet): Man skulle tro, at de fodboldgale brasilianere havde nok at gøre med deres eget legendariske landshold.

For der er nok at tage fat i Brasilien efter den skuffende 1-1 premiere mod Schweiz.

Kan 'Seleção', som brasilianerne kalder deres elskede landshold, vaske pletten fra 2014 af, og kan superstjernen Neymar koncentrere sig om sit fodboldspil, når han samtidig har hele to stylister (jo, den er god nok, red.) med til at sætte sit hår?

Alligevel er der også overskud til at følge med i historier om andre deltagerlande, og en af de historier, som har skabt flest overskrifter den seneste uge, er fortællingen om, hvordan de danske landsholdsspillere splejsede til et privatfly, så Jonas Knudsen kunne få lov til at se sin nyfødte datter.

Det fortæller journalisten Guilherme Pereira fra TV Globo Brasil til Ekstra Bladet.

- I Brasilien elsker vi jo fodbold. Det er det vigtigste for os, og under VM går landet i stå, fordi alle følger med i slutrunden. Folk er hele tiden på nettet, hvor de leder efter nyheder og  overraskende historier fra VM, og i den seneste uge har historien om Jonas Knudsen været en af de mest populære, fortæller Pereira, som følger sydamerikanerne i Rusland.

Mange brasilianske medier har skrevet om gaven til Jonas Knudsen. Du kan se eksempler her, her og her.

- Hos os er presset på spillerne så stort, at den slags ville være helt umuligt.  Det er umuligt at forestille sig, at Neymar tog til Brasilien for at se sin datter, så vi synes, det er en meget romantisk historie. Folk kunne ikke tro det. Men selvom VM er stort, så viser historien, at livet også handler om andre ting, fortæller den brasilianske journalist, der troppede op på torsdagens danske pressemøde i Samara, hvor han lettere vantro spurgte Kasper Schmeichel, om historien virkelig var sand, hvilket den danske målmand naturligvis bekræftede.

- Man skal huske, at selvom vi er fodboldspillere, så er vi også mennesker. Jeg er selv far, og jeg kan ikke forestille mig, hvor vanskeligt det har været for Jonas at få beskeden og så ikke kunne være der. Det gav sig selv, at truppen ville hjælpe ham. Der er mange fædre i truppen, og nogen gange er man nødt til at se udover fodbolden, og vi ville gøre alt for, at han kunne se sin baby, lød svaret fra Kasper Schmeichel

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

 

 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.