Annonce:
Annonce:

Superligaens Peru-stjerne til Ekstra Bladet: - Jeg har en besked til danskerne

Slå ørerne ud: AaB’s Edison Flores drømmer om at score mod Danmark, når Peru lørdag spiller sin første VM-kamp i 36 år

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

MOSKVA (Ekstra Bladet): I Superligaen har han ikke sat det store aftryk, men i Peru er Edison Flores grande.

Den lille AaB-spiller med det varme smil og de strittende ører er på mange måder blevet et symbol på den peruvianske fodboldforvandling.

Der er hverken stjernenykker eller skandaler i ham, bare ærligt arbejde i holdets tjeneste. Nøjagtig som landstræner Ricardo Gareca kræver det.

24-årige Flores - med kælenavnet ’Orejas’ (ørerne) - var med fem mål topscorer i VM-kvalifikationen for Peru.

Den slags giver selvtillid, og da Ekstra Bladet forud for VM-premieren mod Danmark spørger ham, om han har en besked til danskerne, bliver det ikke snakket udenom oppe fra pressepodiet.

- Ja, min besked til dem er, at jeg vil gøre mit bedste på banen, og hvis jeg scorer, vil jeg juble så højt, at alle i Peru kan høre det.

Annonce:

- Danskerne har behandlet mig godt, men jeg vil stadig slå dem. Det er mit ønske, og det er det, vi er kommet til Rusland for, siger Edison Flores til Ekstra Bladet, inden han tålmodigt fortsætter med at svare på de mange spørgsmål fra de peruvianske journalister i et konferencelokale på Sheraton Moscow Sheremetyevo Airport Hotel.

Der blev festet igennem, da Peru sikrede sig VM-biletten. Foto: AP/Rodrigo Abd
Der blev festet igennem, da Peru sikrede sig VM-biletten. Foto: AP/Rodrigo Abd

Flores er overbevist om, at det bliver en meget lige kamp i Saransk, men Peru er forberedt på de større danskere og fik en fornuftig generalprøve med 0-0 mod Sverige i Stockholm sidste lørdag.

- Jeg tror, at kampen mod Danmark vil minde om den. Sverige og Danmark har samme fodboldfilosofi, og det bliver tæt. Vi er begge stærke defensivt, siger Flores, der i tilfælde af en scoring skal skrige højt, hvis han skal overdøve jublen hjemme i Peru.

Da holdet i november, som det sidste af de 32 deltagere i Rusland, kvalificerede sig til VM, var jublen i Lima så voldsom, at jordskælvsalarmer gik i gang i den peruvianske hovedstad.

Dagen efter kunne de feste videre, da regeringen gav alle offentligt ansatte fri og erklærede dagen for en national helligdag...

Slut med druk-fester med prostituerede: Sådan blev taberhold VM-klar

VM-spiller kan sætte vild rekord: Ligner startplads til 45-årig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: