Annonce:
Annonce:

Thomas Delaney får ny rolle: Vi spiller med større risiko

- Vi kommer til at spille med større risiko med Lasse Schøne på midtbanen, det betyder også en lidt anden rolle til mig, erkender Thomas Delaney

Se Ekstra Bladets analyse af Iran mod Spanien her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Ta’ mere ansvar!

Åge Hareide sendte et klart signal i retning mod Thomas Delaney, da William Kvist efter sin skade måtte rejse hjem til Danmark. Landstræneren kræver, at den kommende Dortmund-spiller viser mere lederskab på banen.

- Jeg tager masser af ansvar, replicerer Thomas Delaney, der kan se frem til en lidt anden rolle, når Danmark møder Australien torsdag i Samara.

Spiller mere risikobetonet
For den gamle, velkendte makker William Kvist er skiftet ud med Lasse Schöne. På den måde bliver det også en udfordring for Delaney at få midtbanen til at fungere optimalt. Specielt når modstanderen har bolden, hvor det bliver vigtigt med den rette balance centralt på banen.

Annonce:

- Lasse spiller pladsen på den defensive midtbane på en anden måde end William. Han er lidt bedre i boldomgangen, men måske lidt svagere, når vi ikke har bolden, forklarer Thomas Delaney og uddyber:

- Vi skal afstemme tingene på en sådan måde, så jeg ikke udelukkende går frem, men også ligger tilbage ved siden af ham, når modstanderen har bolden.

- Med Lasse kommer vi til at spille mere risikobetonet, men vi kommer også til at spille mere fremad banen. Der er jo ingen grund til at lave om på den måde, Lasse Schöne spiller på.

- For mit vedkommende betyder det, at jeg skal være mere vågen om hvad jeg gør og hvornår jeg gør det. Jeg skal måske være lidt mere til rådighed, påpeger Thomas Delaney.

Skal have mere kontrol
På trods af fraværet af sin faste midtbanemakker er Delaney bevidst om, at danskerne skal have langt mere i kontrol i torsdagens kamp.

Annonce:

- Vi var måske for meget fokuseret på resultatet frem for processen mod Peru. Omvendt vil vi hellere have tre point end at spille en god kamp og kun få ét enkelt. Men vi vil gerne kontrollere kampene endnu mere, forklarer Thomas Delaney, der er en af truppens spillere med det største overskud.

- Det handler om ikke at tænke for meget over tingene. For mit vedkommende er det en dejlig position, at jeg her ved VM kan spille helt frit. Jeg ved, hvad fremtiden bringer efter slutrunden, påpeger Delaney med henvisning til den allerede underskrevne kontrakt med storklubben Dortmund.

Sprudlende stjerner: Tæsk til VM-debutant

Landsholdsspillerne splejsede til privatfly: Nu kommer forklaringen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: