Annonce:
Annonce:

Tidligere top-dommer: Poulsen begik ikke straffe

Den tidligere top-dommer og nuværende fodboldekspert hos tyske ZDF, Urs Meier, mener ikke, at Yussuf Poulsen begik straffespark i Danmarks kamp mod Australien, og han kalder kendelsen 'en klar dommerfejl'

Kendelsen resulterede i en 1-1'er. Se Ekstra Bladets analyse af kampen her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Yussuf Poulsen modtager uforstående et gult kort, efter der blev dømt straffespark mod Danmark. Foto: Efrem Lukatsky/AP
Yussuf Poulsen modtager uforstående et gult kort, efter der blev dømt straffespark mod Danmark. Foto: Efrem Lukatsky/AP
 

Danmark spillede 1-1 mod Australien i mandskabets anden VM-gruppekamp, og endnu engang blev der dømt et straffespark mod Danmark, efter videodommersystemet VAR (Video Assistant Referee) blev taget i brug.

Bolden blev headet ind på Yussuf Poulsens hånd i det danske straffesparksfelt, og det førte til et straffespark og en derpå følgende scoring til Australien.

'En klar dommerfejl'
Men straffesparket skulle slet ikke være dømt, i hvert fald ikke, hvis det stod til den schweiziske eks-topdommer og fodboldekspert hos tyske ZDF, Urs Meier.

Urs Meier, som selv har dømt ved VM 98', EM 00', VM 02' og EM 04', forklarede i ZDF's studie efter kampen, at der ikke burde være dømt straffe, fordi Yussuf Poulsen ikke foretog sig noget forsætligt. 

Annonce:

- Det er en forkert kendelse. Der er ikke straffe, fordi der ikke er tale om en bevidst handling af Poulsen. Jeg ved ikke, hvorfor VAR overhovedet griber ind her. Det er en klar dommerfejl, lød det fra eks-topdommeren Urs Meier, der er VM-ekspert hos tyske ZDF. 

Uenighed omkring hændelsen
Efter kampen har både tidligere og nuværende dommer stået i kø, for at give deres bud på, hvor vidt straffesparkskendelsen var i orden eller ej.

Den tidligere danske topdommer Claus Bo Larsen mener, at dommen var helt i orden, fordi Poulsens hånd befandt sig i en 'unaturlig' position.

- Problemet er, at hans hånd ikke er i en naturlig position. Den er oppe over hovedet. Dommeren kan vælge at dømme straffesparket, det er han i sin fulde ret til, siger han til DR 1.

'En rigtig La Liga-kendelse'
Claus Bo Larsen bliver bakket op af en anden dansk forhenværende topdommer Kenn Hansen, der ligeledes mener, at der godt kunne dømmes straffespark. Dog er han noget mere forbeholden.

Annonce:

- Ja, teknisk set kan den godt. Armen er helt uden for kroppen, men det er en rigtig 'La Liga-kendelse' (kendelser i den spanske liga, red.), for der er de vilde med de straffespark med de høje arme. Jeg synes, det er lidt ærgerligt, siger Kenn Hansen til TV2.

Åge Hareide har ikke været bleg for at kritisere VAR-systemet, hvor dommerne kan gense en forseelse, hvis de er i tvivl, om de har dømt rigtigt.

Mandag udtalte han blandt andet, at videodomme i fodbold ødelægger charmen ved sporten, fordi det fjerner muligheden for, at vi efterfølgende kan diskutere dommerens kendelser.

Eriksen undrer sig over VAR: 'Vi var enige i omklædnings-rummet'

Dumpet dansk profil afværger krisesnak: - Det rager ikke mig!

Fodboldfest punkteret i Fredericia: - Det er en flad fornemmelse

Rasende Hareide følte sig snydt: Der var klart straffe

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: