To ting afgør Danmarks skæbne i VM-åbningen

- Dødbolde og omstillinger bliver afgørende mod Peru, siger Åge Hareide, der berømmer sammenholdet, indstillingen og mentaliteten i truppen

TV: Pione Sisto er igen skadefri efter akillessenen har voldt ham problemer.

SARANSK (Ekstra Bladet): Smilende, afslappet og med foldede hænder lignede Åge Hareide ikke en mand, der står foran historiens største kamp som træner, VM-debuten i Saransk mod Peru.

En rejse, der begyndte i marts 2016 og som på mange måder kulminerer lørdag aften. Rejsen har været på slingrekurs, men siden oktober 2016 har kursen haft et klart sigte mod Rusland. Derfor står Danmark som ubesejrede med 15 kampe uden nederlag.

Dødbolde og omstillinger
- VM giver et pres, fordi alle øjne hviler på slutrunden. Men jeg vil påstå, at presset på os var større før kampen i Dublin, siger Åge Hareide og henviser, at det i første omgang var vigtigere at komme til VM efter to kiksede danske slutrunder – VM 2014 og EM 2016.

To faktorer bliver ifølge landstræneren afgørende for, om Danmark kommer godt fra start på slutrunden: Dødbolde og omstillinger.

- Peru er meget stærke i omstillingsspillet. Det er et skarpt omstillingshold. Men de står lidt lavere i banen i forhold til kvalifikationen. De er ikke så aggressive som de har været tidligere, vurderer Åge Hareide, der også har stort fokus på de danske dødbolde.

Landsholdet har trænet offensive dødbolde både onsdag og igen fredag på stadion i Saransk. Torsdag trænede holdet defensive dødbolde, fordi standardsituationer får stor betydning for udfaldet.

- Dødbolde kan blive en afgørende faktor. Vi er stærkere fysisk og har faktisk en god statistik på dødbolde. Thomas Delaney scorede mod Polen og Armenien på hovedstød og Christian Eriksen scorede på straffespark mod Kasakhstan. Vores udligning i Irland kom efter en dødbold. Det har set godt ud med dødboldene, påpeger Åge Hareide, der er meget opmærksom på, at Peru-keeper Pedro Gallese ikke er særlig aktiv ude i feltet.

- Vi har brug for variation i spillet. Vi skal udnytte den fysiske styrke og udnytte dødboldene, hvor vi bør være fysisk stærkere i luftspillet, påpeger landstræneren.

Plan B i skuffen
Han er klar til at satse hele butikken, fordi det er afgørende for de videre muligheder i turneringen for Danmark.

- Vi går all-in i forsøget på at vinde kampen. Den er vigtig for os, men den er mindst lige så vigtig som Peru, hvis vi skal have mulighed for at få andenpladsen i gruppen, påpeger landstræneren.

Han har meget fokus på dem, der skal spille, men mindst lige så mange tanker fokuseret på, hvordan tingene kan forandres undervejs i kampen.

- Indgangen til kampen mod Peru er også, hvordan vi kan forandre kampen undervejs. Vi skal undgå at tabe, for så bliver det svært, forklarer Åge Hareide, der helt sikkert har spillere som Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Jannik Vestergaard i tankerne som en del af plan B, hvis tingene ikke lykkes for de 11 udvalgte i første del af opgøret.

- Vi skal leve med pres og lære at håndtere det, siger Åge Hareide og glæder sig over den mentale og spillemæssige tilstand i truppen.

- Jeg vil gerne berømme spillerne. For sammenholdet og for den måde de angriber tingene på. De er meget disciplinerede og professionelle. Det handler om opdragelsen, hvad de har lært af mor og far, forklarer Åge Hareide.

9/10 eksperter tror, at Christian Eriksen og Danmark kommer i 1/8-finalen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 16:45 Ti eksperter: Ni tror på Danmark - Tøfting venter fiasko

Her ses det danske herrelandshold, inden kampen mod Mexico. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 07:05 Ellevild svensk ekspert: Danmark kan nå VM-semifinalen

Se også: Dansk VM-joker har forberedt jubelscene

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere