Tøffes første VM-dom: De har skuffet

Stig Tøfting hylder Ronaldo og Schweiz, mens der er lussinger til Messi, tyskerne og Brasilien

Stig Tøfting blev skuffet over at se Messis udtryk på banen mod Island. Foto: AP
Stig Tøfting blev skuffet over at se Messis udtryk på banen mod Island. Foto: AP

Vanen tro har indledningen på en VM-slutrunde sendt signaler i alle retninger, og hjemme foran tv-skærmen har Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, bandet og jublet på skift.

Mens der er roser til Ronaldo og Schweiz, har en række profiler og forhåndsfavoritter skuffet ham. Og det har Island såmænd også.

- Jeg tager hatten af for Schweiz. Jeg vil hellere se dem spille deres chance mod Brasilien, end at se hvordan Island prøver at få point mod Argentina ved at pakke sig helt ned.

- Det var forfærdeligt at se deres udligning mod Argentina. Jeg har ikke noget imod at se små hold kæmpe mod de store, men når der er så mange kampe at se, så er det altså ikke den slags fodbold, jeg gider at se på, siger han.

Se reaktionen på Argentinas fiasko her.

Han har glædet sig til at se den feterede stjerne-trio, Ronaldo, Messi og Neymar komme i aktion, men kun portugiseren har levet op til forventningerne.

- Det er godt for Ronaldo, at han i Zidane har haft en så forstående træner. Han er virkelig fit og klar til VM, og måske har Champions League-sejren også givet ham et lille boost.

Ronaldo er mødt fit og skarp frem til VM, som han såmænd åbnede med et hattrick mod David de Gea og Spanien.

- Til gengæld ligner Messi en spiller, der allerede er gået kold fra start. Han udstrålede slet ingen glæde, og han lignede ikke en, der troede på sig selv, da han skulle tage det straffespark, han brændte mod Island.

- Skal han op på siden af manden med cigaren oppe på tribunen (Diego Maradona, red.), så skal han føre sit hold til et verdensmesterskab. Ellers indhenter han ham ikke.

Sport og Spil Undgå fælderne: Sådan skifter eksperten ud på sit managerhold

- Det samme gælder Ronaldo, selv om det bliver svært. Men Portugal vandt jo EM, så måske kan han gøre det. Han var dominerende i slutrundens hidtil bedste kamp (3-3 mod Spanien red.), siger Stig Tøfting, der i øvrigt undrede sig lidt i slutfasen:

- Spanierne skuffede ved ikke at gå mere efter en scoring til 4-2. I stedet bliver de fanget på et frispark, som man ikke skal begå mod Ronaldo på kanten af feltet.

- Jeg havde glædet mig til at se Neymar, selv om jeg ikke er vild med, at han ligger så meget ned. Men lige som Brasilien generelt skuffede han.

- Tænk at lukke sådan et mål ind. Frispark eller ej, så står der altså en enkelt schweizer mod fem brasilianere inde i det lille felt. Skal der virkelig ikke mere til?

Der blev begået rekordmange frispark mod Neymar, men han gjorde heller ikke så meget for at holde sig på benene.

- Tyskerne optrådte som frygtet. Jeg så kampen på ZDF, og her var kommentatoren ikke ret tilfreds. ’Hvornår vågner de?’ spurgte han adskillige gange.

- Der har været en del uro omkring de billeder med Özil og Gündogan sammen med Erdogan (den tyrkiske præsident, red.), men også mandskabsmæssigt er der problemer, synes jeg.

- De har ikke fået fyldt hullet ud efter Miroslav Klose som forward. Thomas Müller ser slidt ud og er vel mere en Nicolai Jørgensen-type end en decideret boksangriber, og Timo Werner faldt da helt igennem. Så har de gamle Mario Gomez, men der er simpelthen ikke en angriber af den nødvendige kaliber.

- Selv om de har 25 afslutninger og presser Mexico i bund i store dele af kampen, så bliver det aldrig rigtigt farligt med deres indlæg.

- Og hold kæft, hvor er Boateng langsom bagude, hvor Mats Hummels heller ikke er noget lyn. De kommer til at gennemføre et generationsskifte snart

Jerome Boateng og Mats Hummels blev udstillet lidt på deres manglende hurtighed mod Mexico. Foto: AP
Jerome Boateng og Mats Hummels blev udstillet lidt på deres manglende hurtighed mod Mexico. Foto: AP

- Så ja, jeg er skuffet over Tyskland, Argentina og Brasilien. Jeg forventer da, at de bliver bedre, som turneringen skrider frem, men deres fans må have håbet, at de var kommet anderledes fornuftigt i gang og havde leveret varen.

Den tyske landstræner, Joachim Löw, har fået noget at tænke over efter nederlaget til Mexico. Nu er verdensmestrene tvunget til at besejre Sverige. Foto: Matthias Schrader/AP VM 2018 - 17. jun. 2018 - kl. 23:38 VM-forbandelsen lurer efter tysk fiasko: 'Det sker ikke for os'

Neymar spillede langt fra sin bedste landskamp, da Brasilien fik 1-1 mod Schweiz. Foto: Felipe Dana/AP/Ritzau Scanpix VM 2018 - 17. jun. 2018 - kl. 21:55 Brasiliens sambabold krøllet sammen af schweizisk urværk

Se også: Messi ærlig efter afbrænder på Randers-keeper: Den gjorde ondt!

39 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere