Topangribere i ordkrig: - Du aner ikke, hvad du snakker om!

Uruguays stjerneangriber Luis Suarez giver ikke meget for franske Antoine Griezmanns ord om, at han føler sig uruguayansk

Luis Suarez gider ikke at høre på Antoine Griezmann. Foto: AP
Luis Suarez gider ikke at høre på Antoine Griezmann. Foto: AP

Når Frankrig og Uruguay tager hul på VM-kvartfinalerne fredag, bliver det en speciel kamp for den franske profil Antoine Griezmann.

For Atletico Madrid-angriberen føler sig tæt knyttet til det lille sydamerikansk land, han står overfor. Et land, han har mange venner i, fortalte han på et pressemøde i denne uge.

Uruguays Diego Godin er blandt andet gudfar til hans datter, og de to holdkammerater i Atletico bor side om side i den spansk hovedstad.

Han er desuden også stor fan af den sydamerikanske drik maté, som er yderst populær blandt fodboldspiller fra kontinentet.

Franske Griezmann er glad for Uruguay. Men det forstår han intet af, lyder det fra Luis Suarez.
Franske Griezmann er glad for Uruguay. Men det forstår han intet af, lyder det fra Luis Suarez.
 

Griezmann forklarede tidligere på ugen, at det hele begyndte, da han spillede i Real Sociedad og havde en uruguyansk træner, der gav ham chancen. Det banede vejen for en forelskelse i landet med blot 3,5 millioner indbyggere, og franskmanden er ikke bange for at kalde sig for 'halvt uruguyansk'.

- Det er mit andet land. Det er en nation og et folk, som jeg elsker, og jeg har mange venner der. Jeg har engang spurgt Diego Godin, om han kunne skaffe mig en Edinson Cavani-trøje, og det fik jeg. Jeg havde også i lang tid det uruguyanske flag som profilbillede på WhatsApp, fortæller franskmanden.

Men Griezmanns kærlighed til Uruguay falder ikke i god jord hos en af de uruguyanske stjerner.

Luis Suarez er en kontroversiel profil på banen, og han giver ikke meget for franskmandens ord.

- Griezmann siger, han er halvt uruguayansk, men han er fransk, og han ved ikke, hvad det betyder at føle sig uruguyansk. Han ved ikke, hvem vi er, eller hvad vi må ofre for at lykkes i fodbold som barn i et land med så få indbyggere. Han bruger vores traditioner og kan snakke samme sprog, men vi føler os anderledes, siger Suarez ifølge Marca.

Frankrig og Uruguay spiller kvartfinale fredag klokken 16. Vinderen af kvartfinalen kan se frem til at møde vinderen af Brasilien - Belgien i en eventuel semifinale.

Den spanske journalist María Gómez er kommet i modvind, efter at hun roste landsholdsspillere fra Marokko for deres 'sexede udseende'. Foto: Mediaset VM 2018 - 5. jul. 2018 - kl. 22:43 VM-journalist i modvind: Sendte sexet besked til landsholdsspillere

Neymar har brugt næsten et kvarter liggende i græsset under Brasiliens fire VM-kampe. Foto: AP Photo/Frank Augstein VM 2018 - 5. jul. 2018 - kl. 22:38 Neymar lagt for had overalt: Groteske VM-tal vækker opsigt

Andreas Granqvist (tv) bliver snart far, og svenske fans har samlet et stort beløb ind til fru Granqvist. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky VM 2018 - 5. jul. 2018 - kl. 20:31 VM-joke tog overhånd: Svensk fan har 45.000 kroner til baby-blomster

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere