Trods appel fra Danmark: Udelukkelse af landets største stjerne står fast

Danmarks åbningsmodstander ved VM får ikke anfører Paolo Guerrero med til slutrunden i Rusland, siger FIFA

Peru får ikke holdets anfører og største stjerne, Paolo Guerrero, med til sommerens VM.

Det fastslår Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) tirsdag.

Den Internationale Sportsdomstol, CAS, strammede i sidste uge straffen i en dopingsag, så den 34-årige angriber ikke kan deltage ved VM-slutrunden i Rusland.

Det fik Den Internationale Spillerforening, Fifpro, til at reagere, og mandag opfordrede anførerne for Perus tre gruppemodstandere i et brev FIFA til at lade Paolo Guerrero spille VM.

Danske Simon Kjær var medunderskriver på brevet sammen med Frankrigs Hugo Lloris og Australiens Mile Jedinak.

VM 2018 Danmark hjælper VM-rival: Anfører sender opsigtsvækkende erklæring

- Det er hårdt, at man som spiller kort før VM kan blive ramt af en urimelighed som den, der har ramt min anførerkollega i Peru. Jeg er glad for at vise solidaritet med Paolo på denne måde sammen med mine kollegaer i vores VM-pulje. Og jeg er glad for, at FIFPro søger at hjælpe ham.

- Vi støtter allesammen kampen mod doping i sport, men jeg håber, at fairplay vinder i denne specielle sag, siger, Simon Kjær i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

FIFA-præsident Gianni Infantino oplyser dog tirsdag, at forbundet vil respektere dommen fra CAS. Der henvises til, at CAS er sportens højeste retsorgan.

Guerrero har hele tiden hævdet sig uskyldig i dopingsagen, efter at en dopingprøve i oktober 2017 viste spor af kokain i hans urin. Peru-angriberen hævdede, at det var havnet i hans krop gennem en kop te.

FIFA's disciplinærudvalg tildelte ham i første omgang en karantæne på 12 måneder, men den blev senere halveret i en appelsag.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) ankede derefter sagen til CAS, der i sidste uge udmålte straffen til 14 måneders karantæne.

Det danske landshold møder Peru i holdenes åbningskamp ved VM 16. juni. Senere skal de to hold op imod Australien og Frankrig i gruppespillet i Rusland.

Fodboldlandsholdet jubler efter sejren over Irland. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO VM 2018 Folkekær popsanger står bag landsholdets VM-sang

Foto: All Over Press VM 2018 Slagter Bendtner i Norge: - Han har intet at gøre ved VM

24 kommentarer
Vis kommentarer