Tv-kommentator udsat for hetz: - Mange mænd kan ikke arbejde med kvinder

Den svenske sportsjournalist Frida Nordstrand giver ikke så meget for mænd, der ikke kan lide kvinder i sport

Frida Nordstrand (th.) her ved den svenske fodboldgalla i 2017. Nu forsvarer hun sin udskældte kollega.
Frida Nordstrand (th.) her ved den svenske fodboldgalla i 2017. Nu forsvarer hun sin udskældte kollega.

På banen kører det på skinner for Sverige. Med en 3-0-sejr over Mexico vandt svenskerne noget overraskende deres gruppe og holdt blandt andet Tyskland bag sig, der i stedet røg ud med et brag. Og siden er det også blevet 1-0 over Schweiz, så Sverige nu er i VM-kvartfinalen.

Men det svenske VM uden for banen er en helt anden snak. For på svensk tv har kommentatoren Hanna Marklund, der selv er tidligere landsholdsspiller, været udsat for heftig kritik især fra den mandlige del af de svenske fans.

Marklund er en del af svensk tv-historie, da det er første gang nogensinde, at en herreslutrunde i fodbold kommenteres af en kvinde i Sverige.

Den voldsomme kritik af hende har fyldt meget i de svenske medier, men nu tager tv-kollegaen fra svensk TV4, Frida Nordstrand, Marklund i forsvar.

Hanna Marklund (yderst th.) er selv tidligere landsholdsspiller.
Hanna Marklund (yderst th.) er selv tidligere landsholdsspiller.
 

- Jeg synes, Hanna er i top på alle måder. Og det er utroligt sørgeligt, når hun bliver udsat for sådan noget, siger hun i et interview med Expressen.

Selv har hun ikke oplevet problemer med at være en kvinde i en mandsdomineret verden, men hun ved, at der er mænd, der har det svært med kvinder i sportsverden.

- Ærlig talt synes jeg ikke, det har været så hårdt, men der findes mange mænd, der har svært ved at arbejde med, se og lytte til kvinder. Men det er deres problem. Det er i hvert fald ikke noget, jeg bebrejder mig selv over. Jeg synes snarere, det er lidt synd for dem, der ser os som en trussel, eller hvad det nu kan være.

- Jeg ved, at Hanna tror på sig selv. Hun går meget op i ikke at være et offer, hun vil ikke have, at folk skal tænke, det er synd for hende.

- Og det er lidt det, jeg mener. Det er vigtigt, at vi også viser, at vi kan stå imod og ikke afskrækker andre piger, som vil arbejde med det, vi gør, lyder det fra Nordstrand.

Hun mener, man skal tackle det på samme måde, som den svenske landsholdspiller Jimmy Durmaz gjorde, da han blev udsat for racistiske kommentarer på Instagram efter nederlaget til Tyskland under dette VM.

- Men på samme tid er det ekstremt vigtigt at vise, hvornår folk går for langt. Ligesom i sagen med Jimmy Durmaz, hvor skuffelse over en kamp udviklede sig til had og trusler. Så skal vi sige stop. Hadet må aldrig vinde. Aldrig. Så skal man, som Jimmy gjorde, bruge sin stemme for dem, der oplever det samme, men ikke har mulighed for at tale, slår hun fast.

Sverige møder nu England i kvartfinalen.

Letpåklædte VM-fans falder ikke i god jord hos alle. VM 2018 Lavede galleri af VM-babes - det skulle de ikke have gjort

Mens VM i Rusland buldrer løs, kører der et spil i kulisserne om det næste VM i Qatar. Foto: AP VM 2018 Voldsomt og mystisk spil i kulissen: Den dyre og beskidte krig om VM

24 kommentarer
Vis kommentarer