Annonce:
Annonce:

Verdens største super-fan døde af kræft: Nu lever han videre i Rusland

To brasilianske brødre har gjort det til deres livsmission at fortsætte med farens store kærlighed til det brasilianske landshold.

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Clovis Acosta Fernandes. Siger det navn dig umiddelbart noget? Måske ikke.

Men du er ikke i tvivl om, hvem han er, når du ser hans store overskæg, hans egen VM-pokal og hans ikoniske hat.

Fra 1990 til og med 2014 rejste Fernandes rundt til alle VM-slutrunder og gjorde sig husket superfanen over dem alle, hvor end han kom. Specielt ved VM i netop Brasilien for fire år siden, hvor Brasilien led et nationalt traume i det historiske 1-7-nederlag til Tyskland i VM-semifinalen.

Her blev Fernandes fanget, mens han krammede VM-pokalen i tårer over ydmygelsen og over at have gået glip VM-finalen. Flere medier døbte ham efterfølgende ’Brasiliens mest triste fan’. Til trods for skuffelsen viste Fernandes stort hjerte, da han gav sin pokal videre til en tysk fan med ordene:

Annonce:

- Tag den med til finalen, det er ikke nemt, som du kan se, men I har mere brug den.

Pokalen fik Fernandes dog igen, men på tragisk vis har Fernandes ikke mulighed for at få revanche for det store nederlag til Tyskland ved denne VM-slutrunde i Rusland.

I 2015 døde han blot 60 år gammel efter længere tids kræftsygdom, men VM-trofæet og den ikoniske hat lever nu videre gennem hans to sønner, Frank og Gustavo Damasceno.

De to sønner har nemlig i sinde at rejse rundt til slutrunder i helt deres fars ånd, og første stop er VM i Rusland, hvor brødrene er på plads til at følge Brasiliens VM-færd.

Far Fernandes havde allerede sørget for, at sønnerne kunne få lov til at fortsætte hans kærlighed til det brasilianske landshold, fortæller den ene søn, Frank, til det brasilianske medie Globo.

- På dagen for mit bryllup så han på min kone og sagde: 'Jeg bliver nødt til at sige dette, og det må du acceptere. Når han ønsker at tage til VM, så siger man aldrig nej', husker Frank om sin fars ord.

Annonce:

Selvom faren blev kendt for de tårer, der trillede i kølvandet på nederlaget i 2014, oplevede Clovis Acosta Fernandes masser af triumfer. Han så Brasilien blive verdensmestre i 2002 og i 1994, hvor han tog Frank med sig.

Fernandes har fejret adskillige triumfer med det brasilianske landshold. Ikke kun til VM - men også til Copa America.
Fernandes har fejret adskillige triumfer med det brasilianske landshold. Ikke kun til VM - men også til Copa America.
 

Han kom med til slutrunden i 1994 i USA, fordi faren havde brug for en engelsk tolk.

- Jeg husker det, som var det i dag. Det var sensationelt. Jeg havde aldrig været ombord på et fly før, og jeg havde aldrig forladt Brasilien før. Min første slutrunde, min første finale og så var det den første VM-titel i 24 år, husk det, mindes sønnen.

Også broren Gustavo har gjort sit for at huske sin far. Han er endda gået så langt, at han har forsøgt at ligne faren på en prik. Angiveligt med stor succes.

- Vi har et alter derhjemme, hvor hans billeder, hans hat og hans pokal er. Jeg gik forbi, og jeg fortalte ikke Frank, at jeg tog hatten. Jeg kiggede mig selv i spejlet og tænkte, jeg ville gro et overskæg. Da jeg mødte ham i lufthavnen, fik han tårer i øjnene og sagde: ’Du ligner ham på en prik’!, husker Gustavo.        

De to brødre må godt nok undvære deres afdøde far, når Brasilien jagter VM-triumfen for sjette gang i historien i Rusland, men de har hatten, overskægget og trofæet med dem.

Saudi-Arabien fik VM-klø: Nu skal spillerne straffes

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: