Annonce:
Annonce:

Vild udmelding: Eriksen er bedre end superstjernen

Luka Modric har vundet det meste, men Christian Eriksen er den bedste, vurderer Jon Dahl før VM-gyseren

Luka Modric og Christian Eriksen kom i direkte duel i Champions League. Foto: AP
Luka Modric og Christian Eriksen kom i direkte duel i Champions League. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Det var et stort fodaftryk sat af en lille mand, som Christian Eriksen var udset til at udfylde, da han i 2013 skiftede en relativt tryg tilværelse hos Ajax i Amsterdam ud med Tottenham og den store scene i Premier League.

Året forinden var Luka Modric, der måske havde været den bedste midtbanespiller London-klubben havde rådet over siden navnkundige koryfæer som Glenn Hoddle og Osvaldo Ardiles tilbage i 1980’erne, nemlig rykket til Real Madrid, og det var håbet, at den talentfulde dansker ligesom den kroatiske forgænger kunne vokse ind i rollen som verdensstjerne.

Derfor var symbolikken også til at få øje på, da Eriksen 1. november sidste år satte det sidste søm i den spanske kiste, da han rystede selvsamme Modric af sig, inden han sikrede Spurs-sejren over de spanske giganter i CL-gruppespilskampen på Wembley.

Luka Modric kan kun se til, mens Christian Eriksen bringer Tottenham foran 3-0. Foto: AP
Luka Modric kan kun se til, mens Christian Eriksen bringer Tottenham foran 3-0. Foto: AP
 

Annonce:

I begge opgør, der endte 1-1 i Madrid og 3-1 til Tottenham i London, overstrålede Christian Eriksen sin forgænger som midtpunkt på den engelske klubs midtbane. Og hvis nogen havde tvivlet på, om danskeren kunne levere på højeste niveau, blev tvivlen gjort til skamme i de kampe.

Siden røg Tottenham og Eriksen ud i 1/8-finalen, mens Luka Modric hentede sin fjerde CL-triumf og understregede, at det stadig er ham, der sidder på tronen, mens Eriksen må nøjes med at være bejler.

På søndag tørner de to midtbane-genier så sammen igen, når der står en VM-kvartfinale på spil i Nizhny Novgorod, og selvom Real Madrid-stjernen har en trofæsamling, Christian Eriksen kun kan drømme om, vil Åge Hareides assistent, Jon Dahl Tomasson ikke bytte.

- Dem kunne man godt sætte lidt op mod hinanden, griner den gamle måltyv, men slår fast, at han ikke er i tvivl om, hvem han foretrækker på søndag.

 

Annonce:

- Så vil jeg sgu hellere have Christian. Fordi han i mine øjne er bedre. Han er mere kampafgørende i form af mål, assister og andenassister. Han er en holdspiller, der bruger enormt meget energi og løber meget, forklarer Jon Dahl sit valg, som han blandt andet begrunder med Christian Eriksens vilje til at arbejde for holdet.

- Han ligger godt i gruppen, og han er en kæmpe stjerne. Jeg kender ikke Modric personligt, så jeg kan ikke udtale mig i forhold til det. Men Eriksen tænker altid på sit hold, forklarer den assisterende landstræner, der er helt på det rene med, at ikke alle vil være enige i den bedømmelse.

- Der er mange, der vil være uenige, for Modric har vundet Champions League tre gange og er en superdygtig spiller. Men se på alderen, siger han og peger på, at kroaten er 32 år gammel, seks år ældre end sit danske modstykke.

- Så ville jeg hellere investere mine penge i Christian Eriksen, hvis du skal have pengene hjem igen, siger han.

Luka Modric har været Kroatiens største profil ved VM. Foto: AP
Luka Modric har været Kroatiens største profil ved VM. Foto: AP
 

Annonce:

Men nu skal der jo ikke hentes transferskillinger på nogen af stjernerne på søndag, og Pione Sisto, der har studeret Luka Modric på nærmeste hold i den spanske liga, lægger ikke skjul på, at han er imponeret over Real Madrid-styrmanden.

- Han er god. Han er fandeme god, lyder den ærlige vurdering.

- Han er mere aggressiv i sin spillestil end Rakitic. Han er mere dikterende. Og så slår han fantastiske pasninger og er en dygtig dribler, konstaterer Sisto med tydelig respekt i stemmen.

Der er da heller ikke grund til andet, men både han, Jon Dahl Tomasson og hele fodbolddanmark kan tanke selvtillid i, at det var Christian Eriksen, der vandt duellen de eneste gange de to har stået overfor hinanden i betydende kampe.

Og hvorfor ikke igen på søndag?

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Fair play-regnskab sender Japan videre fra VM-gruppen

Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: