VM-angriber raser mod landsmænd: - I er vores fjender

Den russiske VM-angriber Artem Dzyuba havde efter onsdagens træning fået nok af journalisterne, som, han mener, opfører sig som mandskabets fjender

Ekstra Bladets hold i Rusland og på Rådhuspladsen holder dig opdateret hele vejen igennem VM - få seneste nyt her

Efter det russiske landsholds træning onsdag langede angriberen Artem Dzyuba kraftigt ud efter den russiske presse, som, han mener, er mandskabets værste fjende forud for VM-åbningskampen mod Saudi Arabien torsdag.

Det skriver norske VG.

- Det er som om, I er vores fjender, udtalte en følelsesladet Artem Dzyuba, der er på kontrakt hos Zenit Skt. Petersborg, men i foråret spillede hos den russiske midterklub Arsenal Tula.

Optimismen omkring Ruslands VM-chancer er da også svær at få øje på. Holdet har ikke vundet en eneste kamp siden oktober sidste år, hvor man slog Sydkorea 4-2.

I den kamp hjalp sydkoreanerne oven i købet til med Ruslands målscore, i og med to at to af de russiske scoringer var sydkoreanske selvmål.

Siden da har VM-værterne spillet syv kampe, hvoraf tre er endt uafgjort og resten er endt med nederlag.

'I er meget aggressive'
Landsholdets sportslige vanskeligheder har skabt en mildest talt pessimistisk stemning i den russiske presse, der ifølge Dzyuba er gået alt for hårdt til det udfordrede mandskab.

Derfor kom den 29-årige angriber også med en meget direkte appel til både nationen og pressen, da holdet havde trænet onsdag.

- Jeg vil gerne bede hele Rusland om at støtte os, og I (journalisterne, red.) bliver nødt til at vise os lidt mere respekt. I øjeblikket er I meget aggressive, sagde han ifølge VG.

Artem Dzyubas landsholdskollega Aleksander Samedov, som spiller i Spartak Moskva, udtalte efterfølgende, at Dzyuba talte på hele holdets vegne, da han kritiserede den hjemlige presse.

Den russiske cheftræner, Stanislav Tsjertsjesov, understregede dog, at hverken han eller spillerne lader sig forstyrre af den uro, der i øjeblikket omgiver værtsnationens mandskab.

Julen Lopetegui ser bekymret ud. Med god grund. Foto: AP Allan Olsen - 13. jun. 2018 - kl. 18:44 Kæmpe VM-skandale: Wauw - en klovn!
Se også: Vraget til VM: Nu er han på vej til italiensk storklub
Peter Montopoli Canada, Carlos Cordeiro USA og Decio de Maria Mexico kan juble. VM kommer til Nordamerika. Her ses de, da de tidligere på året var i Danmark for at overbevise de nordiske lande om, hvor krydset skulle sættes. Foto: Lars Poulsen Sport - 13. jun. 2018 - kl. 12:59 Kæmpe triumf! Nordamerika render med VM
Se også: Ulykkelig dansk stjerne: Derfor stopper hun så tæt på VM

4 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere