VM-back havde hård tid i Italien: Fans spærrede os inde

Udinese med Jens Stryger på holdet tabte 11 kampe i træk i Serie A, hvilket fik klubbens fans til at reagere

Jens Stryger Larsen (til venstre) blev spærret inde af fans i Udinese. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jens Stryger Larsen (til venstre) blev spærret inde af fans i Udinese. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som fodboldspiller på topplan kommer man indimellem ud for nogle barske hændelser.

Landsholdets venstreback Jens Stryger, der til daglig optræder for italienske Udinese, oplevede i april, hvordan klubbens egne fans fik nok efter en stime på 11 nederlag.

- På et tidspunkt sagde fansene; nok er nok. Så de barrikaderede vores eget stadion efter et nederlag, så vi ikke kunne komme ud. Det var ret forfærdeligt.

- Flere havde familie og venner med, og de måtte også blive på stadion i et godt stykke tid, siger Jens Stryger om episoden, der udspillede sig efter et nederlag til Crotone.

I stedet for at kigge opad i tabellen, så kom nedrykningsstregen nærmere uge for uge.

- Vi kunne ikke vinde, lige meget hvad vi gjorde.

- Vi gjorde alt, hvad vi kunne på træningsbanen, men det kom ikke ud i kampene. Det var hårdt, at vi hver uge skulle tage hjem fra en kamp med et nederlag.

- Jeg var ikke decideret frustreret over det eller parat til at kaste håndklædet i ringen. Vi havde et godt hold, og man skulle ikke kigge så langt tilbage for at finde en periode, hvor vi havde bevist, at vi var gode, siger danskeren.'

Jens Stryger Larsen (til venstre) blev spærret inde af fans i Udinese. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jens Stryger Larsen (til venstre) blev spærret inde af fans i Udinese. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den 27-årige landsholdsspiller henviser til, at Udinese få måneder forinden havde kæmpet med om de placeringer, der ved sæsonafslutningen belønnes med en plads i Europa League.

- Så det var hårde tider, da vi røg ned i bunden og nærmest skulle spille om at undgå nedrykning.

- Det var aldrig meningen, at vi skulle kæmpe dernede, siger Jens Stryger, der har en fortid hos Brøndby og FC Nordsjælland i Superligaen.

Han bearbejdede modgangen i samtaler med sin far og en mental træner, som han har benyttet sig af gennem hele karrieren.

- Nogle gange er det godt at få en anden persons syn på tingene.

- Jeg prøvede lidt det samme med Brøndby, hvor vi i min sidste sæson i klubben kæmpede for at undgå nedrykning på sidste spilledag.

- Jeg kan bruge det konstruktivt på den måde, at når jeg en anden gang står i en svær situation, så har jeg prøvet noget, der er værre. Jeg ved også, hvad der skal til for at komme ud af en dårlig periode, siger han.

Sammen med resten af landsholdet møder Jens Stryger lørdag Mexico på Brøndby Stadion i den sidste VM-test før slutrunden i Rusland, der begynder i næste uge.

SAT AF Afsnit 8: Jens Stryger om dramatisk Brøndby-brud, rap-karriere og nye penge i Serie A

Se også: Ekstra Bladet søger Danmarks RIGTIGE fodboldeksperter: Er det dig?

Den danske super-stjerne får masser af roser med på vejen af sin klub-kammerat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix VM 2018 - 8. jun. 2018 - kl. 12:58 Danmarks VM-rival: - Eriksen kan spille for ethvert hold i verden

Michael Silberbauer måtte tjekke ud af landsholdslejren kort inden VM i Sydafrika i 2010. Her kører han væk fra hotellet. Foto: Thomas Sjørup Sport og Spil Fik hård besked inden VM: 'Jeg nåede ikke at sige farvel'

Christian Eriksen har stærke kort på hånden efter flere år med sublime præstationer i Premier League. Han er i weekenden blevet hjemme fra Sverige, fordi kæresten, Sabrina, skal føde parrets første barn. Hun er allerede gået over tid. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tottenham, Barcelona eller Real Madrid: Eriksen står med alle trumferne

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen