VM-helt sendte hilsen efter triumf: Nu kan videoen koste ham semifinalen

Domagoj Vida sendte en hilsen til sine ukrainske venner efter sejren mod Rusland. Det kan i værste fald koste en karantæne for kroatien

Få Ekstra Bladets nedtakt til Rusland-Kroatien her

De store følelser var i spil i Sochi lørdag aften, da Kroatien sendte værtsnationen Rusland ud af VM efter 120 nervepirrende minutter og en straffesparkskonkurrence.

En af de kroatiske helte Domagoj Vida, der scorede både i forlænget spilletid og i straffesparkskonkurrencen, holdt sig i hvert fald ikke tilbage på de sociale medier efter gyser-sejren mod Rusland.

Vida jublede side om side med Corluka og Lovren efter sin scoring. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP.
Vida jublede side om side med Corluka og Lovren efter sin scoring. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP.

Faktisk vil mange nok påstå, at Vida gik et skridt eller to for vidt, da han i et opslag på Twitter blandede sport og storpolitik sammen i et værre miskmask.

I en ni sekunder lang video betræder Vida og Kroatiens scout Ognjen Vukojevic nemlig et politisk minefelt, da de i sejrsrus råber 'Glory to Ukraine' (hæder til Ukraine, red.). Samme frase blev brugt af anti-russiske ukrainske nationalister under Maidan-kuppet i 2014.

Domagoj Vida spillede for den ukrainske storklub Dynamo Kiev fra 2012-2018, mens Ognjen Vukojevic er scout i klubben nu. Vukojevic siger i øvrig i videoen, at 'dette er en sejr for Dynamo og Ukraine'.

Med de to kroaters tilhørsforhold in mente gør det Domagoj Vidas forklaring svær at tro på. Besiktas-spilleren var allerede lørdag aften ude at forklare, at udtalelserne ikke var for at gnide salt i det russiske sår. Nej, det var en simpel joke.

- Sejren er for Kroatien. Det har intet med politik at gøre. Det var en joke. Jeg har venner i Ukraine pga. min fortid i Dynamo Kiev. Jeg mente ikke noget med det. Jeg kan godt lide russere, det var bare en joke, sagde Domagoj Vida til sports.ru.

Uanset om det var en joke eller et syrligt, politisk stik til Rusland, så skriver flere internationale medier søndag, at Domagoj Vida risikerer karantæne i semifinalen mod England på grund af sin udtalelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Xherdan Shaqiri skap med en bøde for denne politiske hilsen. Foto: Ritzau Scanpix/Gonzalo Fuentes
Xherdan Shaqiri skap med en bøde for denne politiske hilsen. Foto: Ritzau Scanpix/Gonzalo Fuentes
 

Der er dog præcedens for at 'nøjes' med en bøde for politiske statements under dette VM.

Schweizerne med kosovo-albanske rødder, Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri, slap i hvert fald begge med en bøde, da de lavede en 'albansk ørne-hilsen' mod de serbiske fans efter sejren i gruppespillet.

Semifinalen mellem England-Kroatiens spilles onsdag aften med eller uden jokeren Domagoj Vida.

Peter Møller og resten af DR har leveret en fornem formidling af VM. Foto: DR Sport og Spil Den store tv-krig: Pas på det ikke bliver fætter/kusine-agtigt

Foto: Nelson Almeida/Ritzau Scanpix VM 2018 - 7. jul. 2018 - kl. 23:11 Vildt straffe-drama: Superstjerner kopierer gyser-triumf

Sverige er færdige ved VM, og nu kan flere spillere stoppe på landsholdet. Foto: Francisco Seco/AP VM 2018 - 7. jul. 2018 - kl. 20:53 Landshold kan smuldre: Ligner et farvel til VM-helten

VM 2018 - 7. jul. 2018 - kl. 19:28 Neymar har enorme smerter: - Det sørgeligste øjeblik i min karriere

40 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere