VM-joke tog overhånd: Svensk fan har 45.000 kroner til baby-blomster

Det begyndte som en spøg, men nu står en svensk fan med 45.000 kroner at købe blomster for til Andreas Granqvists højgravide kone

Få reaktioner og analysen af Sveriges dramatiske VM-sejr over Schweiz
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Sverige er på den anden ende disse dage, da de blå/gule fodboldhelte i Rusland er klar til en overraskende VM-kvartfinale.

Den svenske anfører og nøglespiller, Andreas Granqvist, er muligvis endnu mere rundt på gulvet, da hans kone, Sofie Granqvist, er højgravid og i realiteten kan gå i fødsel hvert øjeblik.

Hvis vi troede, Christian Eriksens familieforøgelse fik megen opmærksomhed herhjemme, så er det vand i forhold til Granqvists på den anden side af Sundet.

Læs mere om Granqvists positive dilemma herunder:

Baby-drama i VM-lejr: Klar til at misse fødsel

Al 'babysnakken' og fodboldeuforien i Sverige fik den svenske fodboldfan Niklas Nordén til i sjov at skrive på Twitter efter sejren mod Schweiz i ottendedelsfinalen, om ikke svenskerne skulle samle 30.000 kroner ind til at købe verdens største buket blomster til fru Granqvist.

- Jeg læste en artikel om, at Granqvist sandsynligvis ville gå glip af sit barns fødsel. Midt i euforien over sejren mod Schweiz skrev jeg et tweet, om fansene så ikke i det mindste burde samle sammen og sende verdens største blomst til fru Granqvist, når nu Andreas ikke kunne være til stede, har Nordén tidligere forklaret til Aftonbladet.

Den 37-årige fodboldfan havde dog næppe regnet med, at han få dage efter sit opslag på de sociale medier skulle stå med over 45.000 svenske kroner i hånden fra de mange svenskere, der har lagt penge i blomsterkassen.

- Det begyndte jo som en spøg, men folk har taget det mere seriøst end mig. Nu er jeg nødt til at tage det alvorligt. Nu må jeg tage ansvaret, ganske enkelt, sagde en overrasket Nordén til Aftonbladet, da målet om de 30.000 nærmede sig.

Siden er der altså kommet endnu flere penge ind til blomsterne, og flere end 1.100 mennesker har givet et tilskud, så nu er gode råd dyre for Niklas Nordén.

- Jeg er selv meget dårlig til det med blomster, så jeg modtager gerne forslag. Jeg har nogle folk at diskutere det her med, og jeg håber at finde en god løsning, selv om jeg intet kan afsløre endnu. Men det kommer 100 procent sikkert til at ske.

Andreas Granqvist og resten af det svenske landshold møder England i kvartfinalen lørdag.

Svensk optimisme efter triumf: Drømmer om VM-finale

Rødt kort til sidst: Sverige vinder VM-gyser

Naboer i målfest: Sverige smadrer sig videre i VM

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind