VM-landstrænerens hemmelighed: - Der er aldrig sluppet det mindste ud

Landstræner Heimir Hallgrímsson forklarer en af hemmelighederne bag, at Island klarer sig så godt på den store fodboldscene

Ekstra Bladets hold i Rusland og på Rådhuspladsen holder dig opdateret hele vejen igennem VM - få seneste nyt her

Island er suverænt den mindste nation, der nogensinde har været med ved en VM-slutrunde, og sammenholdet på den lille vulkanø er da også blevet tilskrevet en stor betydning for den islandske fodboldsucces, der blev indledt med kvalifikationen til EM for to år siden.

Det velrenommerede magasin Sports Illustrated har op mod VM-slutrunden taget temperaturen på Islands fodboldlandshold, som er havnet i gruppe med Argentina, Nigeria og Kroatien.

Til magasinet fortæller landstræner Heimir Hallgrímsson blandt andet, at han indledte en nogen speciel tradition, da han trådte ind i trænerteamet for syv år siden.

De mindste VM-nationer i historien:

Island, 2018: 334.000 indbyggere

Trinidad & Tobago, 2006: 1,3 mio. indbyggere

Nordirland, 1958: 1,4 mio. indbyggere

Kuwait, 1982: 1,5 mio. indbyggere

Slovenien, 2002: 1,99 mio. indbyggere

To timer inden hver hjemmekamp på Laugardalsvöllur i Reykjavík tropper den nuværende landstræner på den populære sportsbar Ölver, hvor Hallgrímsson så offentliggør både startopstilling og taktik til den forestående kamp.

Eneste regel er, at fansene ikke må filme seancen, ligesom dørene lukkes for pressen og andre uvedkommende. Og der er aldrig nogensinde sluppet hemmeligheder ud fra Ölvers træscene.

- I syv år har jeg gjort det. Og der er aldrig, jeg gentager aldrig, sluppet det mindste ud på de sociale medier selv om det er ret vigtig information, som fansene får. Så vigtig at den måske kan sælges. Det havde ikke været muligt, hvis ikke samfundet heroppe stoler på hinanden, fortæller Heimir Hallgrímsson.

De islandske fans bliver inviteret helt indenfor til landsholdets taktikmøder. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/All Over
De islandske fans bliver inviteret helt indenfor til landsholdets taktikmøder. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/All Over
 

Da landstræneren indledte sine taktikmøder med fansene i Islands hovedstad for syv år siden, var Island placeret som nummer 104 på verdensranglisten og der dukkede syv mennesker op for at høre på Hallgrímsson.

Inden de afgørende VM-kvalkampe pressede der sig 700 mennesker ind i rummet for at blive en del af landsholdets taktiske inderkreds.

- Jeg tror, man vinder respekt og tillid ved at være åben og ærlig. Vi fortæller altid vores fans, hvordan vi planlægger at angribe kampen. Når man gør sådan, så bliver man bedømt på, hvad vi forsøger at opnå, siger Heimir Hallgrímsson og fortsætter.

- Det er på samme måde med de islandske medier. Vi er gerne meget ærlige over for medierne. På den måde bliver man kritiseret på oplyst grundlag og af de rigtige årsager, siger landstræneren.

Læs hele Sports Illustrateds reportage fra Island her.

Danmark har i øvrigt mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med Island i VM's ottendedelsfinale.

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Julen Lopetegui og Spanien indtager en rolle som outsider ved VM. Foto: AP VM 2018 - 13. jun. 2018 - kl. 10:14 Ballade i Spaniens VM-trup: Stopper landstræneren?

Kylian Mbappé i store smerter under tirsdagens træning. Foto: Franck Fife/AFP VM 2018 - 13. jun. 2018 - kl. 09:17 Frankrig holder vejret: VM-stjernen i store smerter

Se også: Voldsomme summer: Storklub skriver historie med stjerneindkøb

Åge Hareide er i mediernes søgelys - men onsdag og torsdag får han fred fra pressen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 12. jun. 2018 - kl. 21:08 Hareide får to dages fred: Ingen snak med journalister

26 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere