VM-profil om mislykket transfer: - Det var et cirkus

Nicolai Jørgensen drømmer stadig om en fremtid i Premier League

Få en stemningsreportage fra landholdslejren her.

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Nicolai Jørgensen betalte dyre lærepenge, da han i vinter forsøgte at gennemtrumfe et drømmeskifte fra Feyenoord til Newcastle og Premier League.

I stedet for en en lukrativ kontrakt i den liga, der mere end nogen anden tiltrækker fodboldstjerner som en magnet, endte han nemlig med en spillemæssig nedtur, der var ved at sende angriberen ud af VM-kurs.

- Alt sådan noget med transfers har jeg ikke lyst til at være en del af igen. Hvis det sker, så sker det, når man består et lægetjek og skriver under på en ’done deal’. Det skal ikke være sådan noget, hvor jeg selv er involveret, og man hører en ting det ene sted, noget andet i pressen og noget helt tredje fra andre. Det var bare et cirkus. Det skal ikke ske igen, fastslår Nicolai Jørgensen.

For da Feyenoord satte foden ned og bremsede handlen få dage før transfer-deadline, mistede Jørgensen den målfarlighed, der eller havde gjort ham til brandvarm topscorer og Rotterdam-klubben til hollandske mestre i hans første sæson.

- Der var for meget snak frem og tilbage, hvor jeg også selv skulle have for meget indflydelse på de ting, der skete. Det påvirkede mig lidt, da det så ikke lykkedes. Det gav også lidt dårlig stemning, fortæller han.

- Som jeg sagde til Feyenoord, er jeg rigtig glad for at være i klubben, men jeg har også nogle drømme, og jeg er ikke 22 år længere. De tænkte noget andet, og det måtte jeg respektere. Men det var noget, der var for meget ballade omkring, siger Nicolai Jørgensen, der først genfandt nogle af de takter, som har gjort ham til Åge Hareides foretrukne 'nier', i de sidste måneder af sæsonen.

- Jeg havde svært ved at finde mit spil, og det tog lige noget tid at komme ovenpå igen, men vi sluttede af med at vinde pokalfinalen, hvor jeg også fik scoret, så det var dejligt.

Nu venter slutrunden i Rusland, hvor han selvfølgelig håber på at bidrage til dansk succes - og måske sikre drømmen om England i andet forsøg.

- Jeg tror, at jeg kommer videre denne sommer, men man ved jo aldrig i fodbold. Det var planen, at jeg skulle tage til Feyenoord i to år og udvikle mig som spiller. Det synes jeg, jeg har gjort. Så det er ved at være nu, det skal ske. Premier League er den største udfordring for alle spillere.

- Det er det højeste tempo, og det kunne være sjovt at spille der en dag. Men om det sker, må tiden vise. Jeg er glad for at være i Feyenoord, og det vil ikke være jordens undergang, at blive et år mere.

Jonas Knudsen drømmer både om en VM-plads og et stort klubskifte i sommerpausen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Dansk profil kom fra baghjul: Drømmer om VM og stort klubskifte

Åge Hareide har mange ting at tænke på, inden truppen skal barberes ned. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Pønser Hareide på VM-kanin?

Will Smith skal synge den officielle VM-sang. Foto: AP VM 2018 Mega-stjerner skal lave den officielle VM-sang

11 kommentarer
Vis kommentarer