VM-sensation efter straffekonkurrence: Adios til Spanien!

Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Rusland kunne booke en plads i kvartfinalen og sende Spanien hjem

Det blev en hård duel mellem Spanien og de russiske værter. Foto: AP
Det blev en hård duel mellem Spanien og de russiske værter. Foto: AP

Otte gange har Spanien haft muligheden for at slå værterne ved en stor slutrunde, og i lige så mange forsøg har de fejlet. Om niende gang kunne blive lykkens gang, skulle Spanien finde ud af søndag mod VM-værterne fra Rusland, der havde et propfyldt Luzhniki Stadion i ryggen.  

Kun 11 minutter skulle Spanien bruge, før det så ud til, at forbandelsen skulle brydes. Sergej Ignasjevitj fik, hårdt presset af Sergio Ramos, dirigeret et spansk frispark i eget net, og så blev der pludselig en smule stille på det enorme stadion i Moskva. 

Gravesen er sikker: Danmark kan score guldet

Herfra begyndte den velkendte spanske taktik med at lave så mange afleveringer, at modstanderen forhåbentlig falder i søvn. Det gjorde russerne dog ikke. Først sendte de et forsøg tæt forbi det spanske mål, og få minutter før pausen nøjedes de ikke med at komme tæt på. Dzyuba nåede højest på et hjørnespark, og Gerard Pique fik ganske kluntet – og ganske klart – blokeret med hånden. Den skulle dommeren ikke se på skærmen - så tydelig VAR den.  

Dzyuba sparkede selv, scorede sikkert, og så lurede Spaniens værts-forbandelse igen i horisonten.  

Afleveringer og krampe
Fra anden halvlegs start havde Spanien, som så ofte før, en masse tid med bolden på fødderne, men det kneb med at omsætte det til chancer. Omvendt koncentrerede værterne sig om at stå solidt i bagkæden og lure på kontraerne. Det blev mere og mere åbenlyst, at Spanien manglede den dåseåbner, der kunne krølle det russiske forsvar op, og nøglen kunne måske være Barcelona-legenden Andrés Iniesta, som afgjorde VM-finalen i 2010, der blev sendt i spil efter 66 minutter. 

Den var ikke go', Pique. Foto: AP
Den var ikke go', Pique. Foto: AP

Spanien afleverede, afleverede og så afleverede de såmænd en gang til, men når de endelig nærmede sig det russiske felt, løb de direkte ind i et defensivt jerntæppe, der dog begyndte at vride sig i krampe-smerter. 

Det kunne kun ende på en måde: Forlænget spilletid.  

120 minutter ikke nok
Begrebet 'tunge ben' blev taget til et helt nyt niveau af de russiske spillere i den forlængede spilletid. Alligevel formåede de igen og igen at afvise spanierne, der havde eneret på boldbesiddelsen.

Pique prøvede at gøre skaden god igen, men der kom ikke nok kraft i hovedstødet, og det blev ikke for alvor farligt.  

Det lignede VM's første straffesparkskonkurrence, men det var spanske Rodrigo lige ved at lave om på med en forrygende individuel aktion – der reddede Igor Akinfeev i den grad værterne. 

Vi nåede også at få en spansk appel for VAR, men det blev affejet af dommeren, der i stedet kunne se sit ur runde de 120 minutter, mens regnen pludselig bankede nedover stadion.

VM's første straffesparkskonkurrence var en realitet.

Spanien satte de første to spark usvigeligt sikkert, og Rusland fulgte trop. Et ægte VM-drama, der kun steg i intensitet, da Spanien brændte sig næste spark, og Rusland scorede.

Før holdenes sidste spark stod Rusland med matchbolden, men værterne fik aldrig brug for det sidste spark, da Igor Akinfeev i kassen hev endnu en redning op ad hatten.

Farvel til Spanien, der stadig ikke kan slå værterne ved slutrunderne.

Og Rusland? Ja, de er klar til at møde vinderen af Danmark-Kroatien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby