Annonce:
Annonce:

VM-sensation i Moskva! Randers-keeper kiggede Messi ud

Hannes Halldórsson fra Randers FC reddede straffespark fra Lionel Messi, da Island i sin VM-debut snuppede point fra mægtige Argentina

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

MOSKVA (Ekstra Bladet): Lionel Messi gik hovedrystende fra banen i Moskva.

Den argentinske verdensstjerne skuffede i Argentinas første VM-kamp og formåede ikke at passere Randers-målmand Hannes Halldórsson, selv om han fik spillets største chance.

Efter godt en times spil kunne Messi have bragt sit land på sejrskurs, da Argentina fik tilkendt straffespark, men Halldórsson nappede forsøget fra den argentinske superstjerne og sørgede for en overraskende islandsk point i den russiske hovedstad.

Argentina dominerede både på banen og tribunerne på Spartak Stadium, men slukke den islandske vulkan kunne de ikke.

VM-debutanten fra Nordatlanten skrev et nyt stykke fodboldsaga, da de kæmpede sig til 1-1.

Annonce:

Agüero havde bragt Argentina på sejrskurs med en tør afslutning i 19. minut, men kort efter udlignede Finnbogason og sørgede dermed for, at VM-historiens mindste land nogensinde fik point mod fodboldstormagten.

 

Argentina var oppe imod 11 gange ’son’ - den ene mere ukendt end den anden for de mange argentinske fans - men de islandske vikinger var tæt på at give dem en ordentlig forskrækkelse tidligt i kampen.

Island fik en gigantisk mulighed for at tage en chokføring, da Argentina i 9. minut var alt for nonchalante i opspillet. 

Ekstra Bladet følger VM live dag for dag - hop med på vognen her

De smed bolden væk i forbindelse med et målspark, og det gav Birkir Bjarnason en helt åben skudchance i det argentinske felt, men den langhårede midtbanespiller sparkede lige forbi.

Argentina havde næsten bolden hele tiden, men havde indledningsvis svært ved at slå huller i den islandske forsvarsmur.

Chanceløs på Agüeros brag
Lionel Messi forsøgte sig med et langskud efter godt et kvarters spil, men Hannes Halldórsson boksede væk.

Annonce:

Det så egentlig ganske fornuftigt ud for Island, men i 19. minut gik det galt. Et mislykket langskud fra Marcos Rojo endte i fødderne på Sergio ’Kun’ Agüero.

Manchester City-angriberen fik bolden under kontrol, rundede i samme bevægelse Ragnar Sigurdsson og hamrede bolden ind bag en chanceløs Halldórsson til kæmpe jubel på tribunerne.

Lige dér viste Argentina, hvilken fantastisk offensiv de har. Minutter senere så vi igen, hvor forfærdelig deres defensiv kan være.

Der var flere chancer for at sparke bolden væk, men det skete bare ikke, og tæt under mål fik Alfred Finnbogason efter lidt frem og tilbage i feltet skrabet bolden i mål til islandsk udligning.

Det lagde en gevaldig dæmper på den argentinske fest på Spartak Stadium, hvor de ellers var i massivt overtal. Det mindede i perioder mere om Buenos Aires end Moskva, men nøjagtig som deres landsmænd på banen virkede de frustrerede efter den islandske udligning.

Annonce:

Holdet fra sagaøen forsvarede sig bravt og havde held til at trække tempoet ud af opgøret. Messi forsøgte at trække langt tilbage i banen for at få bolden, men konstant var de to eller tre store islændinge over ham.

Så selv om Argentina nærmest havde powerplay på den islandske halvdel, var det ikke meget, at Halldórsson havde at bestille i målet.

Og faktisk var Island tættest på at gå til en pause med en føring.

Maradona holder pokalen
Først havde Gylfi Sigurdsson en mulighed efter et flot fodskifte i feltet, men Willy Caballero fik vippet afslutningen væk og kort før 1. halvlegs sidste fløjt sparkede den islandske kreatør så snert forbi.

Det var ikke meget, at vi så til Lionel Messi i 1. halvleg.

Den argentinske superstjerne bærer en hel nations forventninger på sine smalle skuldre og fik det højeste jubelbrøl af alle, da startopstillinger blev vist på storskærmene.

Annonce:

På tribunerne var han afbilledet på adskillige argentinske flag, men det var uden VM-pokal. Den står Diego Maradona med i hænderne på et banner, hvor Argentinas to største 10’ere igennem tiderne var forenet.

 

Maradona og Messi. Den ene har vundet pokalen, den anden skal vinde den. Og sker det ikke, må Messi al sin genialitet til trods finde sig i på et eller andet punkt altid at være i skyggen Maradona. I hvert fald i hjemlandet.  

Netop Diego Maradona viste sig oppe på balkonen kort før kampstart og blev behørigt hyldet af sine landsmænd.

Det sidste Messi hørte, inden kampen mod Island gik i gang, var den argentinske fodboldhit om, at Maradona er større end Pelé.

Følte sig snydt
Spørgsmålet er, om han også er større end Messi. Bedømt på 1. halvleg uden tvivl, og der var ikke gået meget mere end par minutter af 2. halvleg, før nogle argentinske fans begyndte at synge ’Diego, Diego…’.

Island begyndte de sidste 45 minutter bedst, og Finnbogason var tæt på at nå frem til Bjarnason farlige indlæg.

Annonce:

Sydamerikanerne genvandt hurtigt kontrollen, men som 1. halvleg havde de svært ved at omsætte spilovertaget til chancer mod de islandske fodboldkrigere.

Og så havde de Hannes Halldórsson fra Randers FC i målet…

I 63. minut stod han ansigt til ansigt med selveste Lionel Messi, efter Hordur Magnusson noget klodset havde nedlagt Agüero i feltet.

Den 34-årige målmand har arbejdet som filminstruktør i hjemlandet og kunne ikke have skrevet straffesparksmanuskriptet bedre.

Messi sparkede til venstre, men Halldórsson havde set ham ud og nappede det ikke alt for yderligt placerede spark.

Argentina følte sig snydt for et straffespark, da Birkir Sævarsson et kvarter før tid nedlagde indskiftede Pavon i feltet, men polske Szymon Marciniak vinkede afværgende.

Lionel Messi sparkede snert forbi med ti minutter igen, da Argentina satte et sidste pres ind, og der var ren overlevelse for islændingene.

Gonzalo Higuaín blev sendt på banen, og Pavon forsøgte sig med et drilsk skud, som Halldórsson klarede i stor stil.

Annonce:

Sidste chance tilfaldt Messi, men symptomatisk sendte han sit frispark i den islandske forsvarsmur, og sparkede i frustration bolden op i luften, da Marciniak øjeblikket efter fløjtede af.

På tribunen slog Diego Maradona frustreret ud med armene, og på banen gik Messi rundt og kunne ikke rigtig forstå, hvad der var sket.

Det kunne Hannes Halldórsson formentlig heller, men kampens spiller kunne juble efter en stor islandsk præstation og var denne dag i Moskva bedre end selveste verdens bedste…

Hvordan går VM-kampen mod Peru

Danmarks mest ukendte VM-spiller: Derfor stiller han op for andet land

Kig på Ronaldo, Eriksen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: