Annonce:
Annonce:

VM-spiller kan sætte vild rekord: Ligner startplads til 45-årig

Da Essam El-Hadary debuterede på det egyptiske landshold, var hans nuværende landsholdskollega Ramadan Sobhi ikke engang født. Ved slutrunden i Rusland kan den 45-årige målmand skrive VM-historien, og han har tænkt sig at blive ved med at spille, så længe telefonen ringer

Ekstra Bladets folk i Rusland giver dig her seneste VM-update
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Egyptens målmand Essam El-Hadary fejrede VM-kvalifikationen på toppen af et mål. Han kan i Rusland blev VM-historiens ældste spiller. Foto: All Over Press
Egyptens målmand Essam El-Hadary fejrede VM-kvalifikationen på toppen af et mål. Han kan i Rusland blev VM-historiens ældste spiller. Foto: All Over Press
 

MOSKVA (Ekstra Bladet): Der er kun ét tal, der betyder noget for Essam El-Hadary. Det, han har på ryggen af sin målmandstrøje.

Den egyptiske 1'er kan skrive VM-historie i Rusland som den ældste spiller nogensinde, men gider egentlig helst ikke tale om sin alder.

Det er der til gengæld mange andre, der gerne vil.

For selv udløbsdatoen på målmænd generelt er højere end på markspillere, er det bemærkelsesværdigt, hvor længe El-Hadary har holdt.

Legendariske keepere som Dino Zoff, Peter Shilton og Pat Jennings spillede VM efter at have rundet de 40, men egypteren slår dem ikke bare med uger og måneder. Vi taler om adskillige år.

Annonce:

Hvis ellers landstræner Héctor Cúper lader Essam El-Hadary spille i premierekampen mod Uruguay - og det tyder det på, at han gør - vil den legendariske målmand kunne prale med at have spillet VM-fodbold i en alder af 45 år og 152 dage.

Landsholdskollgegaen Ramadan Sobhi var ikke engang født, da El-Hadary 26. marts 1996 spillede sin første af foreløbig 158 landskampe for Egypten.

Ja, faktisk var den nu 21-årige Stoke-spiller slet ikke lavet på det tidspunkt…

Essam El-Hadary hygger sig her med Egyptens indiskutable superstjerne Mohamed Salah. Foto: Amr nabil/AP
Essam El-Hadary hygger sig her med Egyptens indiskutable superstjerne Mohamed Salah. Foto: Amr nabil/AP

For nervøs til at se med
Vejen til den evige fodboldungdom er ifølge Essam El-Hadary selv is. Det er i hvert fald sådan, at, han svarer, når folk spørger på gaden.

Hver eneste dage sidder han tyve minutter i et isbad, men det vil trods alt være for simpelt at give det hele æren.

Den store målmand har en personlig træner, passer kostrådene og træner efter sigende hårdere end sine yngre medspillere.

Han er søn af en håndværker og fik som barn to muligheder. Enten kunne han arbejde hårdt i skolen, ellers kunne han arbejde hårdt med at lave møbler.

Annonce:

Essam El-Hadary valgte at spille fodbold, men måtte holde sin passion skjult for sin far, der ifølge målmanden kunne finde på brænde hans fodboldtøj.

Det stoppede dog ikke El-Hadary i at forfølge sin drøm, der for alvor går i opfyldelse i Rusland.

For selv om han har vundet massevis af titler med både klub- og landshold, slår VM alt.

- Jeg var verdens lykkeligste mand, har han sagt i et interview med ESPN om øjeblikket, da Egypten kvalificerede sig til VM for første gang siden 1990.

El-Hadary var for nervøs til at se med, da Mohamed Salah med et straffespark dybt inde i overtiden i kampen mod DR Congo sendte nordafrikanerne til Rusland.

Han sad på knæ i straffesparksfeltet og havde de store målmandshandsker for øjnene. Nogle minutter senere sad på overliggeren og fejrede VM-deltagelsen.

En glad Essam El-Hadary fejrer VM-deltagelsen med sin karakteristiske jubel. Foto: Nariman El-Mofty/AP
En glad Essam El-Hadary fejrer VM-deltagelsen med sin karakteristiske jubel. Foto: Nariman El-Mofty/AP

Et tal gemt i passet
Det er sådan, at han er kendt for at juble, når Egypten har opnået noget stort.

Annonce:

Fire gange har den høje dæmning, som han kaldes, været med til at vinde Africa Cup of Nations, men VM var i mange år en forbandelse.

Hver gang snublede El-Hadary og egypterne på målstregen, men nu er de endelig fremme og målmanden kan se frem til at blive historisk.

- Jeg tænker ikke på sådanne rekorder. De kommer til mig, jeg opsøger dem ikke. Men det er en belønning for mit hårde arbejde og min dedikation til træning, har El-Hadary sagt til The Guardian.

I mange år har han ikke kunnet lavet et interview, uden det kom til at dreje sig om hans alder. Sådan var det for ti år siden, for fem år siden, og sådan er det i høj grad også nu.

- Men min alder er kun et tal gemt i mit pas. Til VM vil jeg bære nummer 1. Det er det eneste tal, der betyder noget, sagde El-Hadary i et interview med ESPN umiddelbart før slutrunden, og over for BBC har han udtrykt det således:

Annonce:

- Min alder er 45, men for mig er det bare et tal på et papir. Jeg træner hårdt hver dag og ved ikke, hvad ordet umuligt betyder.

Svarer stadig
El-Hadary har kone og fem børn, men der er ikke meget tid til dem. Den yngste er fire år gammel, mens hans ældste datter er lige så gammel som Mohamed Salah.

En anden af hans døtre, Shadwa, blev sidste år forlovet med VM-spilleren Mohmoud Abdel-Moneim, men forlovelsen holdt kun i 48 dage.

Det viste sig, at den 24-årige wing allerede var forlovet med en skuespiller, så Essam El-Hadary kommer ikke til at spille VM med en svigersøn...

Han stopper - formentlig - på landsholdet efter VM-slutrunden, men fortsætter med at spille fodbold, så længe telefonen ringer.

- Hvis den ringer, tager jeg den. Det er sådan, at det har været hele min karriere. Det er ikke op til mig, hvornår jeg stopper.

Annonce:

- Når den ikke ringer mere, så ved jeg, at ingen har brug for mig. Så længe den ringer, har nogen brug for mig. Og den ringer stadig, og jeg svarer stadig, har han fortalt EPSN

Er også et stort navn
Senest var det Al-Taawoun i Saudi-Arabien, der ringede til målmanden, som Chelsea-legenden Didier Drogba har kaldt den bedste modstander, han har mødt.

El-Hadary har stadig et år tilbage af sin aftale, og selv om hænderne er slidte og næsten alle fingre på et tidspunkt har været brækket, er han ikke færdig med at stoppe bolde.

Det gik vildt for sig, da Egypten fejrede, at de endelig var VM-klar igen. Foto: All Over Press
Det gik vildt for sig, da Egypten fejrede, at de endelig var VM-klar igen. Foto: All Over Press

Og hvis ellers argentinske Héctor Cúper vælger ham til kampen mod Uruguay i Jekaterinburg, forsikrer rekordmanden El-Hadary, at han klar til mure målet til mod Suárez & co.:

- Der vil være store navne, men jeg er også et stort navn. Jeg har spillet mod Spanien og Italien. Jeg har spillet mod Real Madrid.

- Jeg har mødt Zinedine Zidane og Roberto Carlos, men når jeg spiller, ser jeg ikke ansigter. Jeg er ligeglad med, hvem vi møder. Jeg ser kun modstandere.  

Bliver det til spilletid, vil Essam El-Hadary tage VM-rekorden som ældste spiller fra Colombias målmand Faryd Mondagron.

Han var lige blevet 43, da han under slutrunden i Brasilien for fire år siden fik de sidste fem minutter af opgøret mod Japan.

Slut med druk-fester med prostituerede: Sådan blev taberhold VM-klar

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: