Annonce:
Annonce:

VM-stjerne frygter racisme ved VM: Beder familien blive hjemme

Den engelske landsholdsback Danny Rose frygter, at hans familie vil blive udsat for racistiske tilråb i Rusland, hvorfor han har bedt dem om at blive hjemme i England under VM

Englands landstræner, Gareth Southgate, siger her, at spillerne ikke vil forlade banen i tilfælde af racisme ved VM. Video: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

For nylig blev det russiske fodboldforbund idømt en bøde på knap 185.000 kroner for racisme efter et opgør mod Frankrig i marts, og det var blot den seneste af en række lignende episoder. Flere frygter derfor, at der også vil forekomme racistiske tilråb ved sommerens VM.

Det gælder blandt andet det engelske landshold, der har holdt et holdmøde, hvor de har diskuteret, hvordan de skal håndtere det, hvis spillerne er udsat for racisme. Men Englands venstreback Danny Rose har ikke meget tiltro til, at systemet vil beskytte dem, der bliver udsat for racisme.

- Det går mig ikke på længere. Jeg har ingen tiltro til retssystemet, så jeg lader ikke noget af det påvirke mig. Jeg fik ikke nogen støtte efter kampen mod Serbien (i 2012, hvor Rose blev udsat for racistiske tilråb, red.), fortæller landsholdsbacken i et interview med Evening Standard.

Annonce:

Men selvom han selv er blevet immun over for tilråbene, vil han ikke have, at hans familie bliver udsat for det. Derfor har han også bedt dem om at blive hjemme.

- Jeg har fortalt min familie, jeg vil ikke have, at tager afsted på grund af racisme og alt det andet, der kan ske.

- Min far er virkelig ked af det. Jeg kunne høre det i hans stemme. Han sagde, at han måske aldrig får chancen for at komme og se mig spille ved et VM igen. Det var hårdt at høre. Det er virkelig trist. Det er bare sådan, det er. På en eller anden måde har Rusland fået VM, og det må vi leve med.

Den 27-årige venstreback har spillet 17 landskampe for England.

Fischer om Bjellands VM-nedtur: Vi kommer til at savne ham

Hareide slår tilbage: Rasende Bjelland nægtede at snakke

VM-deltagere i kæmpe-orgie med prostituerede: Nu venter Danmark

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: