Vraget for otte år siden: Sidste VM-chance for midtbaneprofil

- Jeg er glad for den chance, jeg har fået og vil gøre mit bedste for at komme til VM, siger Michael Krohn-Dehli, der har ramt storformen på det rigtige tidspunkt

Timing er altafgørende i fodbold. For fire måneder siden var VM-slutrunden i fodbold slet ikke i tankerne hos 34-årige Michael Krohn-Dehli.

Han var lige skiftet fra Sevilla til Deportivo La Coruna for at få spilletid og karrieren tilbage på sporet efter et langt op opslidende skadesforløb.

Det blev en tung start, hvor han havde svært ved at finde rytmen, men da han fandt formen, blev han en markant midtbaneprofil hos La Coruna, der dog rykkede ud af den bedste spanske række.

Nu står han på tærsklen til himmel eller helvede den kommende uge. Enten vil det være ’Krohnen’ på værket med VM-udtagelse, ellers må han starte sommerferien, mens holdkammeraterne rejser til Rusland.

Den bedste på holdet
Michael Krohn-Dehli har dog lagt sig i overhalingsbanen før slutspurten om det sidste udskilningsløb, hvor fire spillere skal sorteres fra.

Det har han med baggrund i den slutspurt, han leverede for Deportivo La Coruna i sæsonen.

Assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson har haft en direkte linje til sin tidligere Milan-kollega Clarence Seedorf, der i sidste sæson var træner for La Coruna.

- Clarence fortalte mig, at Krohn-Dehli var den bedste på holdet mod slutningen af sæsonen. Han var meget dominerende på midtbanen, forklarer Jon Dahl Tomasson, der også var en tur i Spanien for at se ham i kamp tidligere på foråret.

- Krohn-Dehli har præsteret stærkt, og det er derfor, han er her. Han kan spille alle tre positioner på midtbanen, og det er selvfølgelig en fordel for ham, påpeger Jon Dahl Tomasson.

Kan blive gentagelse fra 2010
For Michael Krohn-Dehli kan den kommende uge blive en gentagelse af, hvad der skete for otte år siden. Her blev han sorteret fra på mållinjen, da Morten Olsen udtog sin VM-trup.

- Det, der skete i 2010, er ikke noget, jeg tænker så meget på. Jeg er glad for at være her, er i god form med en opadgående formkurve de seneste måneder. Jeg gør, hvad jeg kan, men afgørelsen er ikke i mine hænder, forklarer midtbanespilleren, der har ét år igen af aftalen med La Coruna.

- Jeg skal have en snak med klubben, om hvad der skal ske. Der er endnu ikke afklaret noget som helst. Min plan er, at jeg gerne vil fortsætte med at spille fodbold, så må vi se, hvor det bliver, siger Michael Krohn-Dehli.

Alle skal være klar før afrejse
Åge Hareide sorterede søndag otte mand fra sin trup, så den nu er nede på 27 spillere. Frem mod 4. juni bliver den barberet ned til de 23, der skal med til VM i Rusland.

- Måske skærer jeg et par stykker fra inden kampen lørdag mod Sverige, siger landstræneren.

Han stiller dog klare betingelser for at komme i den endelige VM-trup.

- Vi skal have friske folk med til VM. Derfor skal alle træne med, når vi forlader Helsingør, forklarer Åge Hareide.

Dermed er der pres på Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland og Andreas Cornelius, der lige nu er de største spørgsmålstegn i truppen.

Bendtner fik søndag en lyskeskade og er i kamp mod uret for at blive klar. Bjelland og Cornelius døjer med muskelskader og træner for nedsat kraft de kommende dage i Helsingør.

- Det går fremad, og jeg forventer at deltage i hele træningen fra onsdag eller torsdag, siger Andreas Bjelland.

Christian Eriksen kan smutte, hvornår det skal være. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksens babyplan: Vil blive der så længe som muligt

Se Ekstra Bladets bud på de 23 spillere Åge Hareide tager med til VM:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow.

Kommentar: Der er ingen som helst tvivl om valget. Jesper Hansen er reserven, der kan blive indkaldt, hvis der sker skader.

Forsvaret: Henrik Dalsgaard, Jens Stryger Larsen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Mathias Zanka Jørgensen, Jonas Knudsen.

Kommentar: Der skal bruges otte spillere, så der er dobbeltbesætning på de fire bageste positioner. Vi har fravalgt Riza Durmisi til fordel for Jonas Knudsen, der er stærkere defensivt. Det giver god mening at have Nicolai Boilesen med i lejren de kommende dage, efter som Andreas Bjelland ikke er spilleklar.

Midtbanen: William Kvist, Lasse Schöne, Thomas Delaney, Lukas Lerager, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli.

Kommentar: Her skal der bruges seks spillere, så landstræneren har to spillere til hver position. Kampen om den sidste plads stod mellem Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg, Daniel Wass samt Michael Krohn-Dehli. Her går vi med erfaringen, fordi Krohn-Dehli har prøvet det før.

Angrebet: Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Viktor Fischer og Nicklas Bendtner.

Kommentar: Landstræneren skal bruge seks mand. Martin Braitwaite sluttede stærkt af i Bordeaux, men han sniger sig ikke ind i den endelige trup. Ligesom Kasper Dolberg og Kenneth Zohore heller ikke når gennem nåleøjet. Til gengæld er de spillere for fremtiden.

Michael Krohn-Dehli har ikke spillet mange landskampe under Hareide, men alligevel kan han være blandt de 23 udvalgte, der skal til Rusland. Foto: Tariq Mikkel Khan VM 2018 Han skal være Hareides VM-kanin

12 kommentarer
Vis kommentarer