Annonce:
Annonce:

Vraget VM-profil sur og skuffet over Hareide: 'Jeg er slet ikke enig'

Andreas Bjelland er uenig i vurderingen af, at han ikke kunne nå at blive klar til VM

Er det sure rønnebær? Eller har Bjelland grund til at være skuffet? Få Ekstra Bladets analyse af situationen her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Mindre end en uge før det danske fodboldlandshold drager til VM i Rusland, skal landstræner Åge Hareide igen forholde sig til kritik fra en vraget spiller.

Denne gang er det Andreas Bjelland, der tager bladet fra munden og retter kritik mod nordmandens dispositioner.

Bjelland, der har været fast makker med Simon Kjær i det danske midterforsvar under den historiske stime på 14 kampe uden nederlag, som landsholdet har leveret, blev søndag vraget fra den endelige trup sammen med Nicklas Bendtner, Peter Ankersen og Mike Jensen.

Begrundelsen var, at staben omkring landsholdet vurderede, at den skadede Bjelland ikke ville kunne nå at blive klar til åbningskampen mod Peru i Saransk 16. juni.

Men den vurdering er den rutinerede forsvarer mildest ikke enig i. Faktisk er han så utilfreds, at han nu - ligesom Daniel Wass - vælger at gå til offentligheden med sin skuffelse over Hareides valg.

Annonce:

- Jeg er utrolig skuffet og ked af den manglende udtagelse. Jeg må respektere trænerens beslutning, selvom jeg slet ikke er enig!, lyder det fra Andreas Bjelland i en pressemeddelelse.

-  Jeg trænede fuldt med søndag, og kom fint igennem. Ifølge den plan der var lagt, skulle jeg ikke have trænet fuldt med allerede søndag. Planen var, at jeg først i denne uge skulle træne fuldt med. Så meget mere er jeg overrasket over, at nogen har meldt ud til Åge, at jeg ikke ville blive klar til den 16. juni, skriver Bjelland, der undrer sig over, at hans loyalitet overfor landsholdet ikke bliver belønnet.

- Jeg er selv af den opfattelse, at jeg ville være 100 procent klar til den første kamp den 16. juni, såfremt jeg fulgte den plan, der var blevet lagt oprindeligt. Jeg er ked af den situation, jeg er havnet i, da jeg troede, jeg havde en stor rolle på det her hold, og føler jeg har været en stor del af kvalifikationen og altid været loyal overfor stab og spillere, forklarer han.

Annonce:

Den manglende VM-udtagelse rammer ekstra hårdt, fordi den 29-årige midterforsvarer står uden klub, og skulle have brugt VM som udstillingsvindue til en ny klub.

Alligevel bakker han op om holdet i Rusland.

- Nu går livet videre, og jeg er glad for at være tilbage hos min familie og muligheden for en god ferie. Jeg ser nu frem til at finde en ny klub og glæder mig til at se hvad fremtiden bringer. Jeg ønsker selvfølgelig spillerne alt det bedste og håber at de som hold og individualister får et fantastisk VM! Det er en fantastisk gruppe at være en del af og jeg vil naturligvis heppe på Danmark her hjemmefra, skriver han.

Bjellands udmelding kommer kort efter, at Daniel Wass rettede en sønderlemmende kritik mod Åge Hareide, der blev beskyldt for at bryde aftaler med Celta Vigo-spilleren, da denne meldte afbud til landsholdet af personlige årsager.

Hareide tog fusen på Dolberg: 'Dét havde jeg ikke regnet med'

FIFA advarer: Her skal du IKKE købe VM-billetter

Fødsel i fokus: Hareide med klar Eriksen-melding

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: