Whistleblower afslører: VM-spiller er dopingsynder

Grigory Rodchenkov, der har været med til at afsløre massivt dopingsnyd i Rusland, hævder, at én af de russiske VM-spillere blandt de 34 fodboldspillere, hvis dopingsynder han har været med til at dække over

En russisk spiller i VM-truppen er angiveligt dopet, hævder en kilde helt tæt på holdet. Foto: All Over Press
En russisk spiller i VM-truppen er angiveligt dopet, hævder en kilde helt tæt på holdet. Foto: All Over Press

Én af de russiske VM-spillere er en kendt dopingsynder.

Det siger manden, der var med til at dække over dem og siden har været med til at afsløre den massive brug af og dækning over doping, som blandt andet fik Rusland udelukket fra vinter-OL.

I årevis var Grigory Rodchenkov en af de mest centrale figurer i Ruslands antidoping-arbejde.

Han var direktør for det laboratorium i Moskva, der stod for at tjekke dopingprøver, og han var således også indblandet i det omfattende, statsstyrede dopingprogram, der dækkede over atleter. Han har tidligere hævdet, at russiske fodboldspillere var på listen over de mere end 1000 idrætsudøvere, som ifølge den såkaldte McLaren-rapport drog nytte af snyden.

Nu fortæller Rodchenkov, at én af de VM-aktuelle spillere også figurerer på listen over de 34 fodboldspillere. Det sker til en konference hos The Foundation for Sports Integrity, der modarbejder korruption i idrættens verden.

Her var Rodchenkov, der lever i skjul af frygt for repressalier fra det russiske styre, igennem på en Skype-forbindelse.

Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, er til stede ved konferencen. Her har Rodchenkov også fortalt, at Vitaly Mutko, den tidligere sportsminister og nuværende vicepremierminister og formand for Ruslands fodboldforbund, bad laboratoriet i Moskva om at skjule positive dopingprøver fra landets VM-spillere.

Mutko var tidligere en del af den komité, der organiserede VM-slutrunden, men blev presset ud som følge af sin involvering i dopingskandalen.

Rusland benægter fortsat enhver form for organiseret, statsstyret doping.

Se også: Snuppede danskers job i traditionsklub: Nu er han fyret

Se også: Caroline anklaget for foto-snyd: Nu viser hun originalbilledet

 

17 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere