Zlatans VM-skæbne afgjort: Nu taler landsholdschefen

Zlatan Ibrahimovic har meddelt Sveriges Fodboldforbund, at han ikke er aktuel til sommerens VM i Rusland

Zlatan under EM i 2016, det kan meget vel have været den sidste slutrunde for den svenske verdensstjerne. Foto: Thanassis Stavrakis/AP.
Zlatan under EM i 2016, det kan meget vel have været den sidste slutrunde for den svenske verdensstjerne. Foto: Thanassis Stavrakis/AP.

Det svenske fodboldlandshold må spille VM uden superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Efter flere måneders spekulationer har den 36-årige angriber i denne uge meddelt Sveriges Fodboldforbund, at han fortsat ikke står til rådighed for landsholdet.

- Jeg har talt med Zlatan i tirsdags. Han meddelte mig, at han ikke har ændret mening omkring landsholdet. Det er fortsat et nej, siger landsholdschef Lars Richt ifølge avisen Expressen i en pressemeddelelse.

Den nuværende Los Angeles Galaxy-angriber stoppede på landsholdet efter EM i 2016.

Uden Ibrahimovic lykkedes det Sverige at kvalificere sig til VM i Rusland denne sommer efter en samlet sejr over Italien i to playoffkampe.

Kvalifikationen til VM satte straks gang i spekulationerne, og angriberen har med kryptiske udtalelser selv bidraget til at skabe forvirring.

I pressemeddelelsen konstaterer Sveriges Fodboldforbund, at Zlatan Ibrahimovic ikke er aktuel til den VM-trup, som landstræner Jan Andersson udtager 15. maj.

Sverige er i gruppe med Tyskland, Mexico og Sydkorea ved VM-slutrunden, der begynder 14. juni.

Svensk anfører har fået nok af Zlatan-snak: - Respektløst over for de andre

Superliga-skandale afgjort: Frikendt for matchfixing