Yussuf om sit mærkelige skifte: Jeg lærte at spille voksenfodbold

- Jeg arbejder meget med mine tekniske færdigheder, og føler, jeg er blevet meget bedre det seneste år, siger Yussuf Poulsen

- Jeg ved præcist, hvad jeg skal arbejde med for at blive bedre og fortsætte min udvikling, siger Yussuf Poulsen. (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg ved præcist, hvad jeg skal arbejde med for at blive bedre og fortsætte min udvikling, siger Yussuf Poulsen. (Foto: Lars Poulsen)

GLASGOW (Ekstra Bladet): Han rejste ud som 19-årig. Drog til den tyske Bundesliga, men skulle blot bruge 14 måneder, før han fik sin landsholdsdebut.

Når 21-årige Yussuf Poulsen i dag ser i bakspejlet, klapper han sig på skulderen. For han er godt tilfreds med det valg, han foretog i sommeren 2013.

Det virkede mærkeligt med et skifte til en klub i 3. Bundesliga. Men der var en gennemtænkt mening med galskaben.

- Groft sagt handlede det om, at jeg skulle lære at spille voksenfodbold så hurtigt som muligt. Og det har vist sig at være et rigtigt skridt, jeg har taget med skiftet til RB Leipzig. Der var nok ikke mange, der troede, jeg ville komme så hurtigt på landsholdet, forklarer Yussuf Poulsen, der var med til at rykke i 2. Bundesliga og i denne sæson håber på nyt avancement til Bundesligaen.

Anders Lindegaard (tv.) er tilbage på landsholdet efter et par års pause. Den er primært blevet brugt på bænken i Manchester United og West Bromwich - men nu har målmanden igen fundet vej til spilletid og succes i Preston. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 28. mar. 2016 - kl. 20:30 Lindegaard erkender fejlskifte: Har nok presset den lidt for meget

Som en af de nye i landsholdsregi kan han allerede se tilbage på 12 landskampe og to scoringer, siden han debuterede i 1-1-kampen mod Albanien i oktober 2014.

- Jeg ved præcis, hvad jeg skal arbejde med for at blive bedre og fortsætte min udvikling. Jeg bliver aldrig så teknisk god som Christian Eriksen, men jeg er kommet op på et højere niveau.

- Hvis du så mig for halvandet år siden, så har jeg nu gjort mange store tekniske fremskridt. Men jeg skal stadig blive bedre med førsteberøringen. Men jeg er bevidst om, hvor jeg kan forbedre mig, forklarer Yussuf Poulsen.

Han har allerede fået en nøglerolle på Åge Hareides nye landshold. Som en af de to angribere, der skal score målene og gøre livet surt for forsvarsspillerne.

- Vi har kun vundet én kamp. Men jeg tror, alle på holdet synes, det tegner lovende. Det ser meget spændende ud, siger Yussuf Poulsen, der ikke er bleg for at fremhæve samarbejdet med angrebsmakkeren Nicolai Jørgensen fra Islands-kampen

- Jeg synes virkelig, vi supplerede hinanden godt. Det bliver kun bedre, når vi spiller mere sammen, påpeger han.

Se også: Hareide: Eriksen må bevæge sig frit i offensiven

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere